Správy

Nemocnica v Prešove: Ošetrovali zranených po výbuchu a teraz? Toto vás dojme

Obetiam výbuchu pomáhajú aj zamestnanci FNsP J. A. Reimana Prešov. Ošetrovali zranených po výbuchu a teraz prejavili aj veľké gesto.

Zdroj: Dnes24.sk

Výbuch bytového domu na Mukačevskej ulici v Prešove hlboko zasiahol ľudí z celého Slovenska.

Najviac však tých, ktorí sú s Prešovom akokoľvek spojení. Hrozná tragédia sa priamo dotkla aj niektorých zamestnancov prešovskej nemocnice. Solidaritu v nej vyjadrili naplno.

„Okrem individuálnych finančných príspevkov sa rozhodli, že všetky finančné prostriedky, ktoré im mali byť vyplatené za odpracované nadčasové hodiny, počas ktorých ošetrovali pacientov zo spomínaného bytového domu, darujú obetiam výbuchu,“ uviedla hovorkyňa FNsP J. A. Reimana Prešov, Renáta Cenková.

„Dokopy tak prostredníctvom účtu nemocnice prevedieme na transparentný účet mesta Prešov sumu 4 491,34 eur,“ zakončila Cenková s tým, že v mene nemocnice im ďakuje za ľudskosť, dobrotu a empatiu.

A vo videu si pozrite vyhlásenie primátorky Prešova Andrey Turčanovej k prerozdeľovaniu financií rodinám postinutých tragédiu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM