Správy

Krásna myšlienka v Prešove: Obrátený Adventný kalendár, ktorý pomáha vyplnili 4x

Prešovčania ukázali, že chcú a vedia pomáhať. Dôkazom toho je akcia Obráteného Adventného kalendára, ktorý bol vyplnený hneď štyrikrát. Čítajte o čo išlo.

Ilustračný obrázok k článku Krásna myšlienka v Prešove: Obrátený Adventný kalendár, ktorý pomáha vyplnili 4x
5
Galéria
Zdroj: Vlado Salzer

Tento špeciálny kalendár nedával, napríklad nejakú maškrtu, ale bral. Išlo o zbierku pre rodiny v hmotnej núdzi. A akcia mala veľký úspech, veď vyplniť sa ho podarilo hneď štyrikrát.

„Veľmi ťažko sa dá opísať slovami pocit, aký sme spolu s vami zažívali pri plnení Adventného kalendára. Podarilo sa nám ho naplniť 4× po sebe. Neuveriteľná sila, podpora, energia a láska, ktorá sa miešala spolu so silnými emóciami, slzami dojatia a radosti v nás utvrdila to, o čom ste nás presvedčili už dávno, že chcú pomáhať, že vedia pomáhať, že sa chcú podeliť a robia to radi a z úprimného srdca,“ povedala na margo vydarenej akcie predsedníčka OZ Podaj ďalej Vierka Potášová.

Ako pokračovala, podporu a veľkú účasť si nesmierne vážia. „Ďakujeme aj študentom zo Strednej umeleckej školy na Vodárenskej ulici v Prešove, ktorí sa pod vedením p. učiteľky Aleny Daňkovej postarali o tento nádherný skvost a vyrobili nám pútavé dvierka na naše okienka adventného kalendára. Pilotný projekt Obráteného Adventného Kalendara je za nami a veríme, že si ho v našom meste udržíme a stane sa z neho tradícia,“ dodala na záver Potášová.

A ako to počas špeciálneho dňa vyzeralo si pozrite vo fotogalérii Vlada Salzera.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Ľudia v Prešove pomáhali: A to vďaka tomuto špeciálnemu Adventnému kalendáru
5
Galéria
Zdroj: Vlado Salzer
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM