Správy

V Prešove opäť môžete nájsť Vešiak pomoci: Sledujte, kde je tentoraz nainštalovaný

V Prešove ľuďom bez domova už po tretíkrát pomáha v boji s chladom Vešiak pomoci. Tentoraz ho môžeme nájsť na novom mieste, pozrite sa, kde presne.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove opäť môžete nájsť Vešiak pomoci: Sledujte, kde je tentoraz nainštalovaný
3
Galéria

Vešiak pomoci je nainštalovaný v úplnom centre Prešova – vedľa Galérie v Caraffovej väznici. Život môže zachrániť aj malý kúsok tepla. Ľuďom bez domova ho často dokáže dať aj nepotrebný kabát či čiapka, položená na vhodnom mieste.

Tretie pokračovanie

Aj preto už po tretíkrát pribudol v Prešove voľne dostupný Vešiak pomoci, kde potrebné teplé veci môžu ľudia bez domova nájsť. Tí ostatní im ich tam môžu darovať. Myšlienka, s ktorou prišlo prešovské Občianske združenie Podaj ďalej, má v Prešove svoje tretie pokračovanie. Vďaka tomu ľudia bez domova či sociálne slabí dokážu zimu prežiť v teple a s pocitom, že ich život nie je iným ľuďom ľahostajný.

„Ďakujeme primátorke mesta Prešov Andrey Turčanovej za prevzatie záštity nad týmto projektom, ale aj prešovskej mestskej polícii za spoluprácu a dvadsaťštyriho­dinové monitorovanie Vešiaka pomoci. Vďaka však patrí všetkým, ktorí sa akokoľvek podieľali na realizácii tejto, pre nás skvelej myšlienky,“ vraví Viki Potášová z OZ Podaj ďalej.

Dokedy pomáha?

Podľa nej je dôležité, aby sa o inštalovanom vešiaku dozvedalo čo najviac ľudí, z tých, ktorí pomoc z neho budú potrebovať. „Uvedomujeme si, že ľudia bez domova nedisponujú internetom a nemajú obvykle prístup k sociálnym sieťam, preto sme sa rozhodli prostredníctvom sociálnych pracovníkov zabezpečiť rozšírenie tejto informácie priamo tam, kde zima bolí najviac,“ dodáva. Vešiak pomoci ľuďom pomáha od 30.11.2018 do 28.2.2019.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Prešovský Vešiak pomoci je opäť pripravený: Pre túto sezónu má nové umiestnenie
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM