Ľubomír Hudačko Správy

Keď v nemocnici v Prešove zavládla dvojnásobná radosť: Zaujímavosti o dvojičkách!

Bola to dvojnásobná radosť. V prešovskej nemocnici prišli v uplynulom roku na svet viaceré dvojičky. Veď sledujte...

Ilustračný obrázok k článku Keď v nemocnici v Prešove zavládla dvojnásobná radosť: Zaujímavosti o dvojičkách!
Zdroj: TASR

Len nedávno sme vám prezradili, že rodičia dávali detičkám narodeným v roku 2016 v Prešove všelijaké krstné mená, no spomedzi nich niektoré takpovediac dominovali. Z nich sme pre vás zostavili hitparádu tých najčastejších.

No v našom meste neostalo vlani iba pri tradičných krstných menách. Niektoré bábätká dostali aj na naše pomery nevšedné mená, čo sa týka dievčenských boli to mená ako Samira, Shania, Chantal, či Bathsheba. Z chlapčenských to boli napríklad Anchel, Sajmon, Efraim, či Kerem. V takpovediac bábätkovskej téme ešte budeme pokračovať.

Teraz vám prezradíme, ako to bolo v minulom roku s počtami detí, ktoré prišli na svet v prešovskej nemocnici. A tiež vám povieme, koľko z nich bolo dvojčiat a či prípadne sa tam nenarodili aj nejaké trojičky. Pozrite si naše zistenia.

„Na dvoch oddeleniach gynekológie a pôrodníctva FNsP J. A. Reimana Prešov sa v roku 2016 narodilo 2544 detí. Z toho 1273 bolo dievčat a 1271 chlapcov. V prešovskej nemocnici sa narodilo 34 dvojčiat, ale ani jedny trojčatá,“ uviedla pre spravodajský portál Prešov 24 hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana Renáta Cenková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM