Kultúra

Kam si vyraziť počas tohto týždňa v Prešove? Prinášame vám 8 zaujímavých tipov

Ďalší týždeň je už tu a my sme sa pozreli na to, kam si počas neho vyraziť v Prešove. Prinášame vám osem tipov na zaujímavé podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Kam si vyraziť počas tohto týždňa v Prešove? Prinášame vám 8 zaujímavých tipov
Foto: Ľubomír Hudačko

(Ne)vyšlo to

1. októbra 20.00 vo Wave

(Ne)vyšlo to! je séria pravidelných stretnutí, počas ktorých známe osobnosti nehovoria o svojich úspechoch, ale naopak o veciach, čo sa práve nepodarili.

Reportéri v prvej línii

2. októbra 18.30 v Chris­tianii

Reportér a fotograf Andrej Bán pozná Slovensko ako vlastnú dlaň. Tridsať rokov brázdi jeho prašné i asfaltové cesty a popri tom spoznáva ľudí a ich príbehy. V jeho textoch výrazne cítiť pozorné oko fotografa, v jeho fotografiách zase presný postreh výborného rozprávača.

Hudobná predpoveď počasia

3. októbra 18.00 vo Viole

Cyklus popularizačných prednášok, ktorý povedie Peter Katina ideovo voľne nadväzuje na spôsob uvažovania a komunikácie o hudbe, ktorým sa prezentoval dnes už legendárny dirigent a skladateľ Leonard Bernstein či český skladateľ Ilja Hurník.

Sądecky komorný orchester

3. októbra 19.00 v PKO

Členmi orchestra sú úspešní hudobníci v oblasti klasickej i populárnej hudby – laureáti celoštátnych i medzinárodných súťaží a festivalov, talentovaní mladí umelci z južného Poľska.

Gypsy jazz SK

4. októbra 19.00 v Kine Scala

Nový projekt slovenských hudobníkov zoskupených okolo multižánrového huslistu Jána Berkyho Mrenicu, ktorý sa muzikantsky v novom štýle prezentuje hudbou, inšpirovanou v noblesnom štýle ala Django Reinhart.

Hańba

5. októbra 21.00 vo Wave

Originálne defilé žánrov dopĺňa nevšedné nástrojové obsadenie. Svoj folk-punk produkujú títo štyria páni na bicích, banje, akordeóne, klarinete a tube, pričom traja z nich stoja aj za mikrofónom.

Čarovná muzika

6. októbra 16.00 vo Viole

Keď sa chudobných rodičov syn poberie do sveta, sám nevie, čo ho tam čaká. Nájde si robotu u starej tetky, ktorá je k nemu neľudská, no napriek tomu ju prekabáti a získa čarovné husličky aj píšťalku.

Tárajko a Poletajka

7. októbra 16.00 v Kine Scala

Tárajko a Popletajka sa tentokrát rozhodli požiadať detičky o pomoc pri hľadaní strateného pirátskeho pokladu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM