Ľubomír Hudačko Kultúra

Jediný klik a hneď získate inšpirácie na spríjemnenie dní: Čo odporúčame tento týždeň zažiť v Prešove?

Ešte s určitosťou neviete, do čoho investovať váš voľný čas v nasledujúcich dňoch? Nikdy nezaškodí si špeciálne popozerať, čo sa bude diať v Prešove. Čo u nás odporúčame zažiť tento týždeň?

Ilustračný obrázok k článku Jediný klik a hneď získate inšpirácie na spríjemnenie dní: Čo odporúčame tento týždeň zažiť v Prešove?
Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné trhy 2015

na Hlavnej do 23. decembra

Nenechajte si ujsť atmosféru vianočných trhov v Prešove, ktoré sa začínajú na Kataríny. Ponuka od stovky rôznych stankárov, atrakcie pre deti a kultúrny program. Súčasťou je aj vynovená výzdoba v centre mesta. Každý deň na Hlavnej až do 23. decembra.

Beseda s Adelou Banášovou

16. decembra od 10.00 v centrálnej študovni univerzitnej knižnice PU na 17. novembra

Hovoriť sa bude vážne aj s humorom o slovenských médiach a práci pri nich, ale aj o knihe Adely Banášovej Zabudnuté slovenské rozprávky.

Vianočný koncert

16. decembra od 19.00 v Kine Scala

Vianočný program predstavia dva folklórne súbory so svojím zvykoslovným pásmom Nový rok a Traja králi a mnohými adventnými a vianočnými koledami. Týmto koncertom chcú obidva kolektívy priniesť prešovskému publiku vianočnú atmosféru radosti a pokoja.

Dominika Truban

17. decembra od 18.30 v Balalajke

Šancu sa máte tento týždeň prísť pozrieť aj na koncert Dominiky Truban v Balalajke na Sekčove. Vstupné je dobrovoľné, vystúpenie Dominiky s gitarou vás pozitívne naladí aj vďaka jej zaujímavo zafarbenému hlasu.

Vyhnanie z raja

17. decembra od 19.00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Náš praotec a naša pramatka však majú spoločnú pravlasť. Autorský divadelný projekt herca, míma a klauna Cirque du Soleil Juraja Benčíka v Divadle Alexandra Duchnoviča v Prešove.

Dane Overton & Cascabel

17. decembra od 21.00 v DrinkIn Bare

Vianočný program v Drinkine. Štvrtkový večer tentokrát spríjemní kapela Cascabel z Banskej Bystrice, ktorá ponúkne svoj folk punkový sound a zahraničný hosť z Austrálie – Dane Overton.

Peter Lipa and band

18. decembra od 19.00 v Kine Scala

Koncert jazzového speváka a muzikanta s kapelou si budete môcť prísť pozrieť do Kina Scala, začína sa 18. decembra od 19:00. Vstupné je 8 eur, pri sume 13 eur je v cende a CD.

Good place to die

18. decembra od 19.00 na Malej scéne Divadla Alexandra Duchnoviča

Bývalá seriálová hviezda, dnes učiteľ na základnej umeleckej škole – Michal, sa rozhodne naplniť svoje režijné ambície a nacvičiť s deťmi Čechovovho Platonova. Tragikomédia Good place to die, ponúka magicko-grandžový pohľad na to, aký by bol Platonov, keby sa ocitol na svete dnes.

Max Bazowski & The Void

18. decembra od 21.00 vo Wave klube

Max Bazowski je žánrovo na hranici indie rocku s prvkami shoegaze či dreampopu. Do povedomia sa dostávajú melanchóliou, premyslenými melódiami a emotívnou. Inšpiráciou sú im kapely The Verve, The Doors alebo anglický Foals. Predkapela: The Void.

Betlehémska noc

20. decembra od 17.00 v Kine Scala

Na záver týždňa vás čaká vianočný koncert DFS a FS Rozmarija – Betlehémska noc. Môžete zažiť nezabudnuteľnú Vianočnú atmosféru. Rozmarijčatá sa predvedú v plnej paráde a vám ostane jedinečný zážitok.

Môže vás zaujímať:

Ivan Tásler v rozhovore aj o našom meste: Pochádza odtiaľto množstvo muzikantov, som hrdý, že som Prešovčan!

Prešovská skupina Heľenine oči? Jediná kapela, čo dokáže odohrať s úprimnou radosťou 7 koncertov za víkend!

Kapela No Brake zaujala klipom z ulíc Prešova a sledujte, aká vec sa jej teraz udiala: Tak za toto klobúk dole páni!

foto: Tomáš Motýľ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM