Správy

Je to tu: Onedlho spustia semafory na frekventovanej prešovskej križovatke

Okrem spustenia semaforov sa na svoju pôvodnú trasu vrátia aj dotknuté linky MHD. Predlžuje sa pre zmenu uzávierka troch ulíc o ďalšie dni.

Ilustračný obrázok k článku Je to tu: Onedlho spustia semafory na frekventovanej prešovskej križovatke
Zdroj: Dnes24.sk

S prvým školským mesiacom sa vrátia na svoje pôvodné trasy aj linky MHD č. 29, 32 a 32A.

„Od 1. septembra 2020 bude sprevádzkovaná zmodernizovaná cestná dopravná signalizácia na križovatke ulíc Štefánikova – Grešova – Masarykova – Hlavná, aj novovybudovaná cestná dopravná signalizácia pre chodcov na Hviezdoslavovej ulici a tiež cestná dopravná signalizácia pre chodcov na Okružnej ulici,“ uviedla tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Koridor pre peších

Signálny plán cestnej dopravnej signalizácie na križovatke ulíc Okružná a Požiarnická sa vráti do svojho pôvodného režimu. Od rovnakého dátumu začnú premávať po uliciach Štefánikova a Hviezdoslavova aj linky MHD.

„Chodníky na Štefánikovej a Hviezdoslavovej ulici sú už otvorené, na ulici Biskupa Gojdiča je dočasne vytvorený koridor pre peších, ktorý im umožňuje prístup do Hotela a jeho reštaurácie, a tiež prístup do budovy Gréckokatolíckej teologickej fakulty,“ doplnila Šitárová.

Tento koridor však nie je otvorený v neskorých večerných a nočných hodinách a počas realizácie pokládky dlažby.

Vytvoria parkovacie miesta

Mesto zároveň informuje, že od ukončenia uzávierky ulíc Štefánikova a Hviezdoslavova dôjde k zjednosmerneniu ulice Janka Borodáča v smere od Pavlovičovho námestia na Štefánikovu ulicu.

„Touto zmenou organizácie dopravy sa zrealizuje zokruhovanie cestnej premávky po uliciach Hviezdoslavova, Janka Borodáča a Štefánikova a vytvoria sa aj parkovacie miesta na jednosmerných častiach Hviezdoslavovej ulice a ulice Janka Borodáča,“ spresnila Šitárová.

Predlžujú uzávierku

Uľahčí sa tak parkovanie obyvateľom tejto lokality, ale aj klientom Finančnej správy a vodičom, ktorí privážajú a odvážajú deti navštevujúce Evanjelickú spojenú školu Prešov.

Navyše, uzávierka ulíc Štefánikova, Hviezdoslavova a Biskupa Gojdiča sa podľa informácií z prešovskej radnice predlžuje najneskôr do 31.8.2020 pre kolaudačné konanie cestnej komunikácie, spevnených plôch, svetelnej križovatky a verejného osvetlenia (v zmysle stavebného povolenia pre stavbu OC a príslušných lehôt).

A v obrazoch nájdete zábery aj na autobusy z Bratislavy, ktoré Dopravný podnik plánuje premaľovať.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Ojazdené bratislavské autobusy Dopravný podnik premaľuje
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM