Správy

Sťažnosti na nepokosenú zeleň v Prešove pribúdajú: Radnica reaguje na kritiku, FOTO

Je v Prešove zabezpečená dostatočná miera kosby verejnej zelene? Otázku sme smerovali kompetentným, na ktorých sa valí vlna sťažností.

Ilustračný obrázok k článku Sťažnosti na nepokosenú zeleň v Prešove pribúdajú: Radnica reaguje na kritiku, FOTO
15
Galéria

Na sociálnych sieťach sa ľudia pravidelne sťažujú na nepokosenú zeleň v Prešove a trávu až po pás. Počas prechádzky mestom sa nájde nejedna lokalita, ktorá vykazuje takéto parametre.

Niekde je tráva po pás

Svoje o tom vie aj náš čitateľ, ktorý si takisto všimol nelichotivý pohľad na neudržiavané prostredie okolia. „Zeleň je v katastrofálnom stave. A pokiaľ ide o priestory okolo panelákov, ktoré chcú obyvatelia využívať, mesto im to nedovolí. Na druhú stranu sa však o to nestará. Na niektorých miestach je tráva po pás! Závidieť by tak mohla aj hociktorá lúka na Šariši. V stredu 5. augusta sa začalo kosiť. Ale ako? Kosačky musia kosiť vysoko, lebo nevedia, čo sa v tráve skrýva. Kolesami utlačia trávu, ktorá sa o dva dni zdvihne a až potom sa ukáže ten "anglický trávnik“," nešetril kritikou.

Ako ďalej uviedol, nezachytil ani žiaden oznam o tom, že sa kosiť bude. „A majiteľov áut takisto nikto nepožiadal, aby si svoje autá preparkovali. Takže nepokosené je na krajoch pri nich a navyše existuje riziko poškodenia zaparkovaných vozidiel,“ vysvetlil ďalej.

Pôda bola príliš mokrá

Otázku k téme sme adresovali prešovskej radnici, ktorá daný problém vysvetlila:

„V meste Prešov aktuálne prebieha 2. kosba verejnej zelene, ktorú zabezpečuje spoločnosť Technické služby mesta Prešov, a.s. Z dôvodu intenzívnych zrážok v mesiacoch jún a júl nebolo možné kosiť trávu pravidelne, nakoľko pôda bola príliš mokrá a pracovníkom i technike to spôsobovalo problémy,“ tlmočila stanovisko tlačová referentka Msú v Prešove Lenka Šitárová.

Ďalej doplnila, že v uplynulý týždeň bola ukončená 2. kosba verejnej zelene a plynulo na ňu nadviaže 3. kosba líniovej zelene popri cestných komunikáciách.

„Mesto Prešov pred každou etapou kosby taktiež zverejňuje harmonogram na svojej webovej stránke, kde informuje obyvateľov o pláne nastavenia kosby verejnej zelene,“ uzavrela Šitárová.

V obrazoch si následne pozrite zábery z prešovských lokalít, kde vysoká tráva objavila.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Na nepokosené okolie sa v Prešove objavujú sťažnosti
15
Galéria
Zdroj: archív čitateľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM