Ľubomír Hudačko Šport

Hráč Tatrana Prešov sa stal hádzanárom roka 2014: Po vyhlásení nenachádzal slov!

Druhýkrát v kariére získal ocenenie pre najlepšieho hádzanára Slovenska krídelník Tatrana Prešov. Po vyhlásení výsledkov bol prekvapený a nenachádzal slov. Sezónu však mal kvalitnú a vrátil sa aj do reprezentácie, kde donedávna chýbal. Skúsený harcovník zopakoval triumf spred dekády.

Ilustračný obrázok k článku Hráč Tatrana Prešov sa stal hádzanárom roka 2014: Po vyhlásení nenachádzal slov!
Zdroj: TASR

Výsledky ankety Slovenského zväzu hádzanej za rok 2014 slávnostne vyhlásili v prešovskom hoteli Dukla.

Má double, ale v repre miesto nemal

Najlepším hádzanárok roka 2014 sa stal hráč Tatrana Prešov Radoslav Antl. Zopakoval tak svoj triumf v ankete z roku 2005. Dlhoročný slovenský reprezentant a hráč Tatrana Prešov vlani na klubovej úrovni dosiahol cenné slovenské double, v reprezentácii ale paradoxne po medializovaných nezhodách s koučom Zoltánom Heisterom nemal miesto. Skúsený hráč na piedestáli vystriedal brankára Richarda Štochla, ktorý predtým anketu ovládol šesťkrát za sebou a na konte v nej má rekordných deväť triumfov.

„Ani v kútiku duše som takéto niečo neočakával, pre mňa je to veľmi milé prekvapenie,“ konštatoval na slávnostnom galavečere Radoslav Antl (37). „Je to pre mňa pocta a zadosťučinenie za prácu, ktorú vykonávam. Je teraz ťažké to pre mňa hodnotiť, nenechádzam slov, pretože som to neočakával. Je to krásne,“ uviedol harcovník Tatrana.

Ocenení aj ďalší hráči Prešova

Vyjadril sa zároveň aj k téme konkurencie: „Je potrebné zároveň povedať, že konkurencia už nie je taká aká bývala v minulosti. Predbehol som aj Riška Štochla, ktorý mohol získať desiaty titul, ale on ho ešte získa. Verím tomu a prajem mu to,“ zakončil. Antla vyhlásili aj za najlepšieho hráča extraligy za minulý rok, za najlepšiu slovenskú hráčku nadnárodnej WHIL určili hlasy novinárov, zástupcov klubov a zväzu Luciu Gubikovú z Iuventy Michalovce.

Ocenenie Talent roka získal po roku opäť Lukáš Urban z majstrovského Tatrana Prešov. V mužskej ideálnej sedmičke obhájili svoje pozície okrem Antla aj Oliver Rábek, Tomáš Urban, Michal Kopčo (všetci Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš, i brankár Štochl. Novým menom na pravej spojke je Patrik Hruščák. Medzi ženami na trón najlepšej hráčky premiérovo zasadla Martina Školková.

Čítajte tiež:

Keď išli prešovskí deviataci na výlet, ešte netušili na koho narazia: Stretnutie s ich futbalovým vzorom!

Pripravené na leto? 5 tipov od profi trénerky z Prešova pre sexi bruško do plaviek

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM