Ľubomír Hudačko Futbal

Keď išli prešovskí deviataci na výlet, ešte netušili na koho narazia: Stretnutie s ich futbalovým vzorom!

Deviataci zo športovej triedy Základnej školy na Šmeralovej ulici v Prešove sa zúčastnili športovo-relaxačného pobytu na Sigorde. Žiaci patria medzi aktívnych mladých futbalistov, preto ich potešilo aj nečakané stretnutie so svojím vzorom – známym futbalovým reprezentantom.

Ilustračný obrázok k článku Keď išli prešovskí deviataci na výlet, ešte netušili na koho narazia: Stretnutie s ich futbalovým vzorom!
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovských deviatakov prekvapil bývalý hráč Tatrana Prešov a reprezentant Slovenska, Stanislav Šesták.

„Po úvodnom zoznámení sa žiaci zaujímali o jeho kariéru, hráčske úspechy, momentálne pôsobenie a skúsenosti. Stano sa na oplátku pýtal žiakov na ich futbalové pôsobenie, reč bola aj o zvládnutých prijímacích skúškach na stredné školy, ktoré už majú deviataci úspešne za sebou. Na svoje pôsobenie na strednej škole si zaspomínal aj náš hosť,“ uviedol vyučujúci Ľuboš Lukáč.

Spoločne za jedným stolom sa tak ozvedeli veľa z futbalového života Stana Šestáka, otázok bolo viac než dosť. Žiakov zaujímala aj športová budúcnosť rodáka, jeho plány, či predsavzatia. „Pre futbalistov pôsobiacich v žiackych-juniorských súťažiach znamená stretnutie so svojím vzorom naozaj veľa. Držíme palce Stanovi a veríme, že sa v budúcnosti ešte stretneme. Sľubujeme, že aj o nás bude počuť,“ dodal Lukáč.

Stanislav Šesták je slovenský futbalový reprezentant, naposledy hrajúci za klub nemeckej Bundesligy VfL Bochum. Narodil sa v Demjate neďaleko Prešova, svoju profesionálnu kariéru začal v Tatrane Prešov. Ďalším jeho pôsobiskom bol bratislavský Slovan, neskôr MŠK Žilina. Do futbalovej Európy sa dostal v roku 2007 prestupom do nemeckého VfL Bochum. Pôsobil aj v Turecku, okrem postu útočníka pôsobí aj na poste stredopoliara v slovenskej futbalovej reprezentácii od roku 2004. Momentálne je zranený, do kvalifikačného stretnutia s Macedónskom v Žiline zasiahnuť môcť nebude.

Čítajte tiež:

Perla poslanca Dupkalu počas rokovania v Prešove: Koho označil za děvku pro všechno?

Program Dobrého festivalu v Prešove: Preštudujte si časy vystúpení vašich obľúbených interpretov!

foto: Ľuboš Lukáč

Šli na výlet a netušili, koho stretnú: Mali česť byť s futbalovým idolom!
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM