Hokej

Hokejisti zakončili rok na 3. mieste: Boj o špicu tabuľky ale ešte bude napínavý

Vlani základnú časť vyhrali. A ani v aktuálnej sezóne k tomu nemajú ďaleko, pretože hokejisti Prešova figurujú v tabuľke na prelome rokov 3. mieste.

Ilustračný obrázok k článku Hokejisti zakončili rok na 3. mieste: Boj o špicu tabuľky ale ešte bude napínavý
Zdroj: Vlado Salzer

Po minuloročnej eufórii vďaka výhre v základnej časti si fanúšikovia Prešova želali to najpodstatnejšie – postup do extraligy, ktorá sa na Šariši nehrá už takmer 20 rokov. Napokon sa tak nestalo, pretože už v prvom kole play off narazili na nepríjemnú Skalicu a ďalej išli Záhoráci.

A v tej aktuálnej sezóne je to v boji o špicu tabuľky podobné, tučniaci sa opäť držia na vrchole a zaostávajú od zlatého miesta len jediným bodom. Prispela k tomu aj nie príliš vydarená záverečná časť roka 2017, keď v kľúčovom dueli s Michalovcami po samostatných nájazdoch museli skloniť hlavu.

Do pohody nepridala ani prehra so Spišskou Novou Vsou v riadnom hracom čase, ktorá vystriedala predtým jednoznačný debakel Považskej Bystrici. Momentálne má Prešov na 3. mieste 78 bodov, druhá Skalica rovnako 78 a prvé Michalovce 79. Vlani sa v strede februára tešil Prešov so 110 bodmi na konte a aj teraz to vyzerá tak, že boj o vrchnú priečku bude ešte poriadne napínavý.

Pre Šarišanov hovorí fakt, že sa na ich zápasy chodí pozerať množstvo divákov, priemer 983 divákov hovorí za všetko. Lepšie sú na tom len Topoľčany. Po zápasoch v roku 2017 majú Penguins aj najlepšieho brankára, Dominik Riečický mal 95,51% úspešnosť zákrokov, čo znamená len 1,34 gólu na zápas.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM