Správy

Hádzanárov Tatrana čaká švédsky súper: Na sever cestovali 13 hodín a len s 12 hráčmi

Prešovčania potrebujú zabrať, v Európskej lige majú na konte zatiaľ iba dve prehry. Naposledy v Berlíne sa im vôbec nedarilo, teraz to chcú odčiniť.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanárov Tatrana čaká švédsky súper: Na sever cestovali 13 hodín a len s 12 hráčmi
Zdroj: Tatran Prešov handball team

Po náročnej 13-hodinovej ceste na trase Prešov – Viedeň – Kodaň – Kristianstad, dorazila výprava prešovských hádzanárov do dejiska svojho tretieho vystúpenia v Európskej hádzanárskej lige proti miestnemu IFK Kristianstad. Tatran Prešov o tom informuje na svojej webstránke.

Bez zranených

Prešovský tím sa v zápase predstaví v utorok 1. decembra o 18:45 hod.

Tréner Slavko Goluža má k dispozícii iba 12-členný káder, vrátane dvoch brankárov. Okrem stále nedoliečených Brazílčanov Pacecha a Linharesa totiž do Škandinávie necestovali ani Nino Grzentič a Dominik Krok, ktorých takisto trápia zdravotné peripetie. Doma ostal aj tretí pravý krídelník Tomáš Fech.

Zaujímavosťou je aj to, že zo švédskeho klubu posilnil pred sezónou prešovský Tatran pivot Jihed Jaballah. Na rozdiel od Kristianstadu Tatran nemá na konte plný počet zápasov. Doteraz zverenci Slavka Golužu zaznamenali iba dve prehry – doma proti Nimes (22:28) a pred týždňom na palubovke Füchse Berlín (27:35).

Hlasy pred zápasom

Roman Carapkin, pivot Tatrana: „Kristianstad je náročný súper, bol viacnásobným majstrom Švédska, hral v Lige majstrov a je to veľmi kvalitné mužstvo. Budeme preto veľmi sústredení. Hráme na ich palubovke, ale ja napriek tomu myslím na víťazstvo. Máme veľa zranených chlapcov, sme v ťažkej situácii, ale musíme urobiť všetko preto, aby sme uspeli. Potrebujeme zahrať oveľa lepšie v obrane ako naposledy v Berlíne, kde sme dostali veľa ľahkých gólov. V každom prípade je jasné, že to bude dobrá skúsenosť pre celý náš mladý tím," povedal pre klubový web.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM