Správy

Vyhrali ďalšie 2 duely: Prešovskí volejbalisti sú v extralige stále neporaziteľní

Šesť bodov do tabuľky si Prešovčania pripísali v rýchlom slede po dvoch výhrach za sebou. A to ani v jednom zápase nehral nestarnúci Martin Sopko.

Ilustračný obrázok k článku Vyhrali ďalšie 2 duely: Prešovskí volejbalisti sú v extralige stále neporaziteľní
8
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Prešovskí volejbalisti naďalej ťahajú víťaznú sériu a plný bodový zisk majú aj po ďalších dvoch dueloch v krátkom čase. Redakcii Dnes 24 informácie o zápasoch poskytla z volejbalového klubu Jana Palenčárová.

Sopko nehral

V piatkovej dohrávke 6. kola a aj po sobotňajšom 8. kole extraligy zverenci Mareka Kardoša zdolali ŠŠ volejbal Trenčín 3:1 (13,10,–21,10) a úradujúceho majstra VK OSMOS Prievidza 3:0 (21,13,20).

VK Mirad Unipo Prešov vs. ŠŠ volejbal Trenčín

Prešov bol v pozícii jasného favorita a tréner Kardoš šetril opory. Do hry vôbec nezasiahli kapitán Martin Sopko st., Lukasz Szarek a Tomáš Lampart. Prvé dva sety boli jasne v réžii prešovského tímu, ktorý sa rýchlo ujal vedenia 2:0 (13, 10). V treťom dejstve však Trenčania zabojovali, držali vyrovnaný priebeh a v koncovke napokon uchmatli favoritovi set na 21. Viac im však už Prešov nedovolil a štvrtý set vyhral hladko 25:10.

Zdolali majstra

VK Mirad Unipo Prešov vs. VK OSMOS Prievidza

Prievidza mala dobrý vstup, Kohúti však nedotiahli do úspešného konca náskok 15:11 a domáci favorit napokon získal prvý set 25:21. V ďalšom priebehu už Prešov jasne dominoval a pripísali si do tabuľky ďalšie tri body. Šarišania nastúpili rovnako ako s Trenčínom bez kapitána Martina Sopko st., ale na smeči podali dobrý výkon Michal Hudák aj Michal Ščerba. Lídrom bodovania bol Łukasz Szarek (18 b.), za hostí si pripísal 11 bodov Milan Javorčík.

Šarišania natiahli víťaznú sériu od začiatku sezóny už na osem duelov a so ziskom 24 bodov sú na čele tabuľky pred Myjavou a Svidníkom.

Marek Kardoš, tréner VK Mirad Unipo Prešov po zápase s Prievidzou: „Máme ešte strašne veľa roboty. Hlavne sa musíme dať zdravotne dokopy. Som rád, že raz ťahá jeden, raz druhý, raz tretí, to je fantázia, ale ešte to nie je dopracované. Tešia nás všetky výhry za tri body. Tak ako my aj družstvá proti ktorým hráme, sú tiež nové, teda okrem Myjavy. Aj dvaja, traja, noví hráči sa musia zohrávať, takže postupne tie tímy budú hrať lepšie. Čakáme v januári ešte jednu posilu a ak to všetko zapadne, tak to bude výborné.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Vo fotogalérii si pozrite aj zábery zo zápasu.

Obrazom: Volejbalisti vyhrali v extralige ďalšie dva zápasy
8
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM