Hádzaná

Hádzanári Tatrana si napravili chuť: Nad Topoľčanmi zvíťazili s obrovským náskokom

V dohrávke 10. kola Slovnaft handball extraligy nedali hráči Tatrana Prešov svojmu súperovi z Topoľčian žiadnu šancu na úspech. Vyhrali s veľkým náskokom.

Ilustračný obrázok k článku Hádzanári Tatrana si napravili chuť: Nad Topoľčanmi zvíťazili s obrovským náskokom
Zdroj: TASR

Nad Agrom zvíťazili jasne o 21 gólov 35:14 (20:6) a do tabuľky si pripísali ďalšie dva body za ôsme víťazstvo.

Celkovo majú na svojom konte 17 bodov a na 1. mieste tabuľky dvojbodový náskok pred druhými Košicami. Najlepším strelcom Tatrana v stretnutí s Topoľčanmi bol sedemgólový Nino Grzentič.

Hostia síce strelili v úvodnej minúte Vanekom prvý gól zápasu, ale v prvom polčase už pridali iba ďalších päť presných zápasov. Napriek tomu, že domáci na duel nastúpili s mladým kádrom, zápas mali pevne v rukách. V prvom polčase sa piatimi gólmi presadili Grzentič aj Hozman.

Tatran po zmene strán natiahol rozdiel v skóre v 41. minúte už na 18 gólov (25:7) a hoci sa hostia trojgólovou šnúrou dostali v 45. minúte na hranicu desiatich strelených gólov, domáci už zápas dotiahli do pohodlného 21-gólového víťazstva.

Tréner Stanislav Kolpak, koučujúci tím v zápase, dal pri vysokom náskoku postupne šancu aj kompletnej lavičke.

Hlasy po zápase

Pavol Vasiľ, brankár Tatrana: „Zápas môžem hodnotiť pozitívne, keďže obrana bola celkom dobrá. Už v prvom polčase sme si urobili veľký náskok. V druhom polčase sme hrali mladí hráči, medzi nimi aj ja. Som veľmi vďační, že sme dostali takúto možnosť a myslím si, že hovorím aj za všetkých ostatných, ktorí šancu tiež dostali. Zápas hodnotím pozitívne aj preto, že sme dali veľa gólov a pomerne málo inkasovali.“

Tomáš Rečičár, spojka Tatrana: „Začali sme zápas dobre v obrane, dali sme ľahké góly. Súper od začiatku nemal žiadnu šancu. My sme si len hrali svoju hru, priestor dostali všetci hráči a to je dôležité. Rovnako ako to, že sa nikto nezranil. Teraz sa ideme pripravovať na ďalšie zápasy.“

SHE – 10. kolo: Tatran Prešov – HK Agro Topoľčany 35:14 (20:6)

  • Zostava a góly Tatrana: Cvitkovič, Vasiľ – Kažík, Djerič 5, Magdolen 3, Rečičár 4/1, Ľ. Šárpataky 3, A. Radčenko, Kimák-Fejko 3, Demčák 1, Kravčák 1, Hozman 6, Fodorean 1, Valenčín 1, Fech, Grzentič 7.
  • Najviac gólov súpera: Anič 4/1, Vanek a Filipeje po 3
  • 7-metrové hody: 1/1 –1/1
  • vylúčenia: 0 – 4.
  • Priebeh: 0:1, 4:2, 10:3, 12:4, 16:5, 17:6, 22:7, 25:8, 26:11, 28:12, 30:13.

V sobotu 23. novembra čaká na slovenského majstra predposledné vystúpenie v Lige majstrov, keď sa od 16. hodiny predstaví na palubovke švédskeho šampióna IK Sävehof.

V domácej SHE zelenobieli znovu zabojujú o týždeň, v stredu 27. novembra o 19. hodine, keď nastúpia na palubovke ŠKP Bratislava. Na rovnakom mieste v pondelok zdolali domáci tím vo štvrťfinále Slovenského pohára 35:19 (16:8).

V obrazoch si môžete pozrieť aj pumptrack na Rusínskej ulici v Prešove. Kliknite si na fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

FOTO pumptracku na Rusínskej: Vznikol priestor pre cyklistov
9
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM