Futbal

Zvládli aj posledný zápas jesene: Futbalisti Tatrana Prešov ťahajú 10 výhier za sebou

Štyri góly Tatrana, presvedčivý výsledok a víťazný záver jesennej časti. Futbalisti sa s úspešnou jeseňou rozlúčili výhrou 4:1 nad Giraltovcami.

Zdroj: YouTube.com

Napriek ťažkému terénu sa Prešovčania v zápase usilovali o kombinačnú hru. Okrem štyroch gólov predviedli aj ďalšie pekné akcie. Príležitosti mali aj hosťujúci hráči, ktorí podali bojovný výkon.

Pomohol rýchly gól

Prešovčanom k presvedčivému výsledku pomohol rýchly gól kapitána Lukáša Šimka, ktorý otvoril skóre v 11. minúte zápasu.

„Máme radosť, že sme získali tri body, že ťaháme 10-zápasovú šnúru víťazstiev. Rýchly gól nám stále pomôže, hlavne pri takých súperoch, ktorí chcú pred nami zavrieť obranu a hrať s desiatimi hráčmi vzadu. Som rád, že tímu môžem pomôcť aj takto, keď dám gól,“ povedal pre web Tatrana Lukáš Šimko.

Tatranisti majú za sebou úspešnú jeseň. Od začiatku im patrili horné priečky. Po jesennej časti sú v tretej lige Východ na špici a bojujú o postup s Lipanmi.

Šarišania mali od začiatku súťaže výborné výsledky. Prehrali len dva zápasy, zaznamenali aj jednu remízu. Všetky ostatné stretnutia vyhrali.

Hlasy trénerov

Peter Petráš, tréner 1. FC Tatran Prešov: „Mali sme ťažký týždeň, čo sa týka tréningových podmienok. Tréningových plôch je tu málo, takže sme boli celý týždeň mimo ihriska. Na hracej ploche bolo blato, čo bolo vidieť aj v zápase. Chlapci sa na to pripravili veľmi dobre a aj napriek terénu sme hrali celkom dobre kombinačne. Dali sme pekné góly a zaslúžene sme vyhrali.“

Erik Tomko, asistent trénera MFK Slovan Giraltovce: „Súper bol lepší. Naši hráči ma prekvapili bojovnosťou. Druhý polčas bol z našej strany lepší. Nevyužili sme tri-štyri šance. Možno keby sme z nich dali gól, mohlo to vyzerať trošku inak, ale Prešov vyhral zaslúžene. Dva góly dal po našich chybách. Súperovi gratulujem k víťazstvu.“

1. FC Tatran Prešov – MFK Slovan Giraltovce 4:1 (2:0)

  • Góly: 11. Šimko, 33. Kraľovič, 58. Ivanecký, 69. Pavúk – 47. Chovanec
  • ŽK: Grejták, Kolbas – Michalko, Chovan. Rozhodovali: Gorel – Capik, Gabštur, 470 divákov.
  • Giraltovce: Fabini – Belák (46. Chovanec), Matta, Kuc, Jurč, Galik, Furmanek, Michalko (69. Tkáč), Bavoľár, Gdovin, Albisu.
  • Prešov: P. Lukáč – Šimko, Grejták, Špak, Kolbas – Lupčo – Kraľovič, Sabolčík (87. Goncharevich), Ivanecký, Pavúk (83. Gladiš) – Hirka (67. Kopín).

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM