Hádzaná

Krutá prehra Tatrana Prešov v Lige majstrov: Tréner sa fanúšikom ospravedlnil

Hádzanári Tatrana Prešov prehrali v ôsmom vystúpení skupiny Ligy majstrov na domácej palubovke vysoko o 15 gólov. Tréner sa fanúšikom za to ospravedlnil.

Ilustračný obrázok k článku Krutá prehra Tatrana Prešov v Lige majstrov: Tréner sa fanúšikom ospravedlnil
8
Galéria
Zdroj: TASR

Hádzanári Tatrana Prešov prehrali v ôsmom vystúpení skupinovej fázy Ligy majstrov na domácej palubovke s portugalským vicemajstrom Sportingom Lisabon 22:37 (10:16) a prišli tak aj o teoretickú šancu na prípadný postup do play-off.

Najlepším strelcom Tatrana v zápase bol Lukáš Urban, ktorý zaznamenal šesť gólov.

Tréner sa ospravedlnil

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „V prvom rade sa chcem ospravedlniť našim fanúšikom za tento výsledok a pogratulovať Sportingu k zaslúženému víťazstvu. Zdá sa, že sme doplatili na náš nabitý kalendár. Nič nám nefungovalo ani v útoku ani v obrane. Predpokladal som, že niečo podobné môže nastať v Irune, ale prišlo to teraz. Napriek tomu som na chlapcov hrdí za ich dobré vystúpenia v posledných zápasoch.“

Miroslav Benický, generálny manažér Tatrana: „Výsledok vyzerá hrozivo. Bol to podobný zápas ako ten minuloročný proti Čechovským medveďom. Pred zápasom v Irune sme boli opatrní a obávali sa, či nabitý program na tím nedoľahne. Ale zdá sa, že to na nás doľahlo teraz. Veľmi ťažko nájdeme svetlé body a po niekoľkozápasovej úspešnej šnúre prišla krutá prehra. Zápas musíme čím skôr hodiť za hlavu a čím skôr naštartovať novú víťaznú sériu.“

Januš Lapajne, spojka Tatrana: „Gratulujem Sportingu k zaslúženému víťazstvu. Súper nám dal poriadnu lekciu. Nebudem hovoriť za ostatných hráčov, ale osobne sa hanbím za svoj výkon. Nemyslím si však, že tento výsledok ukazuje, aký je skutočný rozdiel medzi nami a Sportingom. Myslím si, že sme oveľa lepší. Nie je to moja prvá zlá skúsenosť, ktoré ukazuje, že musíme pracovať ešte tvrdšie, aby sme dosiahli ciele, ktoré v tejto sezóne ešte máme.“

Lukáš Urban, spojka Tatrana: „Vôbec sa nám nedarilo. Od začiatku sme prepadali v obrane. Súper sa dobre pripravil a nám nešli nohy. Možno to bolo aj preto, že toho máme za sebou fakt dosť. Ale toto by sa stať nemalo. Rozobrali nás a druhý polčas sa už iba dohrával. Nemuselo to skončiť o 15 gólov, ale nemôžeme sa z toho poskladať. Mrzí ma to kvôli fanúšikom, ktorí sa na nás prišli pozrieť a sme to neustáli. Nič s tým neurobíme, je to minulosť a ideme ďalej. Musíme dať hlavy hore a pripraviť sa na ďalšie zápasy."

Oliver Rábek, spojka Tatrana: „Zápas sme nezvládli. Vedeli sme takticky čo na nich, že sa budú vysúvať vysoko na spojky, čakať na spätné lopty. Jednoducho sme to nezvládli a je to o 15 gólov. Prehrávali sme prvý polčas o päť gólov, trochu to dotiahli, ale jednoducho sa nám vôbec nedarilo.“

Roman Carapkin, spojka Tatrana: „V prvom rade ďakujem fanúšikom, že prišli v tak hojnom počte a že nás podporili. Bolo ťažké hrať proti tak ťažkému súperovi. Mali sme ale šance, nepremenili sme ich a stratili viacero lôpt. V obrane sme nehrali to, čo treba hrať. Nefungoval nám náš systém ani v obrane, ani v útoku. Keď sme prehrávali už o šesť gólov, naša motivácia upadla a v druhom polčase nám došli sily. Škoda, že sme v stredu odohrali taký zlý zápas, možno najhorší v tomto roku.“

Liga majstrov – 8. kolo: Tatran Prešov – Sporting Lisabon (Port.) 22:37 (10:16)

  • Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič – Rábek 4/2, Djerič, Lapajne, Rečičár, Muňoz Cabezon 3/1, Urban 6, Hozman 1, Vučko, Straňovský 3, Fodorean 1, Michalka 1, Grzentič, Carapkin, Afanou-Gatine 3.
  • Najviac gólov súpera: Gionea 8, Rocha 7, Frankis 5,, 7-metrové hody:4/3 – 1/0, vylúčenia: 5–3..
  • Priebeh: 0:1, 1:3, 2:5, 4:6, 6:10, 6:12, 9:16, 13:18, 14:20, 14:24, 17:28, 20:32, 21:34.

Najbližšie sa v Lige majstrov predstavia zverenci Slavka Golužu v sobotu 23. novembra, keď ich o 16. hod čaká duel na palubovke švédskeho IK Sävehof.

Ešte predtým sa zelenobieli predstavia vo štvrťfinále Slovenského pohára na palubovke ŠKP Bratislava. Hrá sa v pondelok 18. novembra o 18. hod., v stredu 20. novembra takisto od 18. hodiny ich v Tatran handball aréne pre zmenu čaká domáci extraligový duel proti Topoľčanom.

A v obrazoch si pozrite, ako Prešovčania bojovali proti Sportingu, hoci to napokon nestačilo ani na bod. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zábery z vysokej prehry: Hádzanári Prešova v Lige majstrov neuspeli
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM