Futbal

Futbalistov napokon nepovedie Rakúšan Kronsteiner: Vieme, kto sa stane trénerom

Vedenie futbalového Tatrana Prešov dlho riešilo otázku hlavného lodivoda. Günter Kronsteiner napokon tím nepovedie. Kto sa napokon stane trénerom?

Ilustračný obrázok k článku Futbalistov napokon nepovedie Rakúšan Kronsteiner: Vieme, kto sa stane trénerom
Zdroj: TASR

Hlavným trénerom futbalistov 1. FC Tatran Prešov sa stane Miroslav Jantek. Pôvodne mal byť asistentom Rakúšana Güntera Kronsteinera, s ním ale vedenie klubu nemohlo z dôvodu neplatnej licencie podpísať zmluvu. Otáznym je zatiaľ post Jantekovho asistenta. Potvrdil to generálny manažér klubu Marek Trávniček. Miroslav Jantek viedol A-mužstvo prešovského nováčika už v dvoch uplynulých zápasoch Fortuna ligy. Napokon bude v pozícii hlavného trénera pokračovať.

„Hlavným trénerom sa stane pán Jantek. Ešte riešime otázku jeho asistenta, práve v týchto dňoch na tom pracujeme. V priebehu najbližších dní musíme poslať zmluvu na Slovenský futbalový zväz a tam to schvália. Do ďalšieho zápasu Fortuna ligy to určite bude uzavreté,“ potvrdil generálny manažér 1. FC Tatran Prešov Marek Trávniček. Meno Jantekovho asistenta ešte nie je isté, ale aj táto otázka by mala byť do najbližšieho zápasu (5. novembra v Senici) uzavretá.

„Musí to byť človek, ktorý si s hlavným trénerom bude rozumieť. Ešte v tom nemáme úplne jasno. Pre nás je však podstatné, že máme hlavného trénera,“ poznamenal Trávniček. Prešovskému klubu tak po odvolaní Stanislava Vargu nevyšiel pokus so zahraničným trénerom a Kronsteiner napokon prešovský tím neviedol ani v jednom zápase. A ani nebude.

„Nemá platnú licenciu. On predtým pôsobil v Amerike, kde to neriešil a venoval sa trénerskej činnosti. Tú licenciu je však potrebné obnovovať a my s ním bez obnovenia licencie nemôžeme uzavrieť zmluvu,“ dodal Trávniček. Futbalisti Prešova sa po nevýraznom úvode sezóne zdvihli a momentálne ťahajú sériu štyroch zápasov bez prehry. Zatiaľ sú na predposlednej 11. priečke a na posledné Zlaté Moravce majú 5-bodový náskok. V najbližšom 15. kole Fortuna ligy sa v zápase tabuľkových susedov predstavia na ihrisku FK Senica.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM