Futbal

Futbalisti Tatrana neprehrali už tri ligové zápasy: Na Zemplíne siahali na výhru

Po vypadnutí v pohári sa futbalisti Tatrana sústredili na ligu. A v nej si počínali solídne, keď z horúcej pôdy Michaloviec vyťažili bod. Hoci mohli aj tri.

Ilustračný obrázok k článku Futbalisti Tatrana neprehrali už tri ligové zápasy: Na Zemplíne siahali na výhru
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Úvodnú prevahu Michaloviec „schladil“ v 13. minúte Olansunjanmi, ktorý sa šikovne zbavil brániaceho hráča a nechytateľnou strelou k pravej žrdi otvoril skóre. Domácim sa o štyri minúty podarilo vyrovnať, keď Danko prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Už o minútu rozvlnil sieť aj Rolinc, ale gólu prešovského útočníka predchádzalo zlé vhadzovanie a hlavný rozhodca Glova ho neuznal. Tatran mohol poslať opäť do vedenia Olansunjanmi, v 23. minúte však opečiatkoval len brvno domácej brány. V 43. minúte si však najlepší hráč na trávniku všetko vynahradil, keď „bombou“ pod brvno nechal Maceja v úlohe štatistu.

Prešovčania mohli odchádzať do kabín v ešte lepšej východiskovej pozícii, lenže Rolinc v sólovom úniku stroskotal na pohotovom Macejovi. Michalovciam sa v 57. minúte podarilo vyrovnať zásluhou efektívneho Danka, ktorému do gólovej „parkety“ prihral Mensah. Ofenzívne manévre v ďalšom priebehu ustáli. Až v 78. minúte zaujala divákov na tribúnach akcia Kuncu, ktorého strelu v pokutovom území zblokoval v poslednej chvíli jeden z hráčov Tatrana. Východniarske derby sa tak skončilo remízou 2:2.

MFK Zemplín Michalovce – 1. FC Tatran Prešov 2:2 (1:2)

Góly: 17. a 57. Danko – 13. a 43. Olansunkanmi

1750 divákov

Rozhodoval: Glova, ŽK: Škutka, Sedlák, Kotora – Kačala, Katona

Zostavy a striedania:

MFK Zemplín Michalovce: Macej – Koscelník, Sipľak, Qose, Šimčák – Sedlák – Žofčák (81. Regáli), Danko, Mensah, Kotora (60. Kunca) – Škutka (46. Kushta)

1. FC Tatran Prešov: Talian – Bartek, Petko, Dzurík, Kačala – Olansunkanmi, Micherda (90. Kubus), Keresteš, Leško (90.+3 Bujňák) – Rolinc (72. Tubonemi), Ka­tona

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM