Šport

Futsalisti Prešova začínajú sezónu: Majú nový názov a len tie najvyššie ambície

Nový ročník druhej futsalovej ligy Východ štartuje už o pár dní. Prešovský klub má nový názov a súťaž chce vyhrať. Ako sa pripravujú na začiatok sezóny?

Ilustračný obrázok k článku Futsalisti Prešova začínajú sezónu: Majú nový názov a len tie najvyššie ambície
Zdroj: TASR

Nový ročník druhej futsalovej ligy Východ štartuje už tento piatok. Prešovský klub má nový názov, súťaž chce vyhrať. Prešovskí futsalisti vstúpia do novej súťaže so zmenami. V predchádzajúcom ročníku pôsobili v prvej lige. Funkcionári klubu zo Šariša sa pred začiatkom sezóny rozhodli tím do najvyššej súťaže neprihlásiť. Hrať budú v druhej lige Východ a majú aj nový názov – FK Ekoprim Prešov. „Náš generálny partner chce podporiť regionálny šport a futsal, chce ho dostať na vyššiu úroveň. Rozprávali sme sa o dlhšej spolupráci, ktorá by mohla trvať viac rokov,“ uviedol manažér tímu Dušan Michalčík.

Zapracovať juniorov

Šarišania začali s prípravou na nový súťažný ročník v septembri a odohrali dva prípravné zápasy. Nad Humenným vyhrali 6:5, Bardejov zdolali 7:4. V oboch stretnutiach nastúpila takmer kompletná zostava, s ktorou by mali zeleno-bieli hrať aj v druhej lige. Chýbali iba dvaja zranení hráči Rudolf Beliš a Matúš Mihok. Z mužstva, ktoré hralo v minulej sezóne extraligu, odišlo pred začiatkom sezóny len niekoľko hráčov. „Snažili sme sa stabilizovať káder. Chceme do tímu zapracovať juniorov a vytvoriť prelomové mužstvo mladých aj starších, aby mohli bojovať o postup a víťazstvo vo východnej časti ligy,“ povedal tréner Prešovčanov António Hernández.

V minulom ročníku, v najvyššej futsalovej súťaži, obsadili hráči FK Ekoprim štvrté miesto, od bronzu ich delilo iba horšie skóre. V druhej lige majú vysoké ambície. „Naše plány boli vždy maximalistické. Tým, že sme ako extraligové mužstvo zostúpili nižšie, tak nielen my, ale aj diváci a naši konkurenti očakávajú v našom mene ťažkého protivníka. Cieľom je zvíťaziť v lige a ak pôjdeme do baráže a uspejeme aj tam, potom sa budeme rozhodovať ako ďalej,“ vysvetlil manažér klubu.

Blízke derby

Novú sezónu štartuje FK Ekoprim Prešov doma. V piatok 4. novembra privíta od 20.00 v hale na Baštovej ulici Angels Humenné. „Dúfam, že nás prídu podporiť diváci v hojnom počte. Bude to prvé blízke derby, no takých súbojov bude v lige viac. Verím, že sa divákom budú naše zápasy páčiť. Očakávame prvú výhru hneď v úvodnom stretnutí,“ pozval na piatkový duel manažér Dušan Michalčík.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM