Rôzne

FOTOREPORTÁŽ: V Prešove sa konali Lesnícke dni, zlákali malých aj veľkých

Regionálne lesnícke dni majú aj v Prešove svoju tradíciu. V apríli, mesiaci lesov sa na Hlavnej ulici stretávajú malí aj veľkí a stalo sa tak opäť.

Ilustračný obrázok k článku FOTOREPORTÁŽ: V Prešove sa konali Lesnícke dni, zlákali malých aj veľkých
14
Galéria

Na Hlavnej ulici v Prešove sa stretli malí aj veľkí, aby sa dozvedeli zaujímavé informácie o lesoch a ochrane prírody. Nechýbali však ani sprievodné aktivity. „Myslím si, že v dnešnej dobe, keď sa kladie dôraz na ekológiu a ochranu prírody, robíte naozaj záslužnú činnosť, za čo vám patrí veľké poďakovanie,“ prihovoril sa lesníkom viceprimátor Vladimír Feľbaba.

Prezentovali svoju prácu

V historickom centre Prešova sa stretli lesníci, ktorí prezentovali svoju prácu, ale okoloidúcim rozprávali aj o tom, ako treba lesy chrániť, prečo je ich funkcia dôležitá a ako byť v lese zodpovednými návštevníkmi. Pripravili aj množstvo sprievodných aktivít, ktoré boli zamerané na spoznávanie a ochranu prírodného bohatstva v našich lesoch. Školáci sa popri lesníkoch mohli naučiť, ako rozpoznať jednotlivé lesné plody, stromy, ale aj zvieratká, ktoré v lese žijú, a ich stopy.

Už tradične nechýbal ani multiinštrumen­talista a výrobca ľudových hudobných nástrojov Michal Smetanka, ktorý predstavil svoju tvorbu a ukázal deťom, ako rozlične znejú píšťalky z rôznych druhov dreva. Divadlo Portál si zas pre deti pripravilo rozprávku Zbojnícka kráľovná.

Sokoliari aj jazda na koni

Na Regionálnych lesníckych dňoch v Prešove nechýbali ani ukážky rôznych poľovníckych signálov, sokoliari a deti si dokonca mohli zajazdiť aj na koni. Kúsok lesa do centra mesta priniesli Lesy SR, š.p., Odštepný závod Prešov a ich kolegovia z ďalších prevádzok na východnom Slovensku. Pridali sa k nim aj študenti Strednej odbornej školy lesníckej v Prešove či Technické služby mesta Prešov. Lesnícke dni 2019 sú najväčším celoslovenským podujatím organizovaným lesníckymi inštitúciami na Slovensku. Konajú sa od roku 2007 a sú určené všetkým, ktorí milujú slovenské lesy a prírodu.

A viac o podujatí si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Pestrá plejáda rôznych lákadiel: Hlavnú ulicu v Prešove obsadili lesníci, FOTO
14
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM