Rôzne

Fanúšikovia hôr a filmu: Do Prešova mieri festival s cestovateľskou tematikou

V Prešove môžete už čoskoro zažiť prehliadku najúspešnejších filmov. Tentoraz to bude s horskou, cestovateľskou a outdoorovou tematikou.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia hôr a filmu: Do Prešova mieri festival s cestovateľskou tematikou
Zdroj: TASR

Filmový festival Hory a mesto Prešov odštartuje už o pár dní.

Hory a mesto Prešov 2019 môžete zažiť v piatok a sobotu 18.- 19.októbra 2019 v Kine Scala. Usporiadateľmi festivalu sú občianske združenie Skalná Hrana a horolezecký klub Rock Edge.

Prehliadka filmov z hôr, z ciest či outdooru sa v Prešove uskutoční už po 12. krát. Nebudú chýbať ani besedy a prezentácie zaujímavých hostí.

Okrem výberu najlepších outdoorových filmov zo slovenskej a svetovej produkcie prinesie festival aj multimediálnu prezentáciu skvelých slovenských horolozecov a cestovateľov.

A to Petra „Becka“ Ondrejoviča s názvom Fenomén Venezuela a člena tatranskej Horskej služby Erika Rabatína z jeho výstupu na legendárny El Capitain v Yosemitoch.

Piatkové predpoludnie bude už tradične venované dvom špeciálnym blokom pre žiakov a študentov prešovských škôl. Vstupenky si môžete zakúpiť priamo na mieste pred premietaním.

A v obrazoch si pozrite, ako vyzerá interaktívne matematická výstava v Prešove. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Výstava, ktorá sa zapáči všetkým, v Prešove sa môžete zahrať s matematikou
26
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM