Kultúra

Druhý novembrový víkend obohatí Smejko a Tanculienka aj Objavovanie Prešova

Doma sa sedieť neoplatí, v Prešove budú počas víkendu na programe atraktívne podujatia. Smejko a Tanculienka či Objavovanie Prešova sú len zlomkom.

Ilustračný obrázok k článku Druhý novembrový víkend obohatí Smejko a Tanculienka aj Objavovanie Prešova
Zdroj: Dnes24.sk

Smejko a Tanculienka

8. novembra 17.00 v Kine Scala

Piate výročie populárnej dvojice Smejko a Tanculienka oslávime najväčšími rozprávkovými a tanečnými hitmi. Pred hladným vlkom zachránime Kozliatka aj Medvedíka.

Vladimír Merta – koncert

8. novembra 19.30 vo Viole

Po programe sústredenom na tradíciu balady, ktorý predstavil v minulom roku, bude jeho vystúpenie sústredené na autorskú pieseň.

Mňága a Žďorp

8. novembra 20.00 v Stromoradí

Mňága a Žďorp chce stále tvoriť hudbu na albumoch a vyrozprávať svoje nálady cez kolekcie piesní. Podarí sa im to aj naživo v Prešove.

Martin na bielom bajku

9. novembra 10.30 na Hlavnej

Stretnutie a uzamknutie cyklosezóny a vyhodnotenie Vrchárskej koruny Šariša.

Cirkus Francesko

7., 8., 9., 14., 15., 16. novembra o 19:00, Solivarská

Prvý paranormal cirkus vystúpi po prvýkrát na Slovensku s horor show. V Prešove bude od 7. do 16. 11. 2019 o 19:00 na ulici Solivarskej. Stan je vykurovaný a každý štvrtok je vstupné na akciu za 6 eur na osobu.

Volejbal: Extraliga muži

9. novembra 16.00 Športová hala Ľ. Podjavorinskej

VK Mirad PU Prešov vs. TJ Slávia Svidník – fanúšikovia športu spod vysokej siete sa môžu tešiť na zápas najvyššej slovenskej volejbalovej súťaže Edymax extraligy mužov 2019/2020. Pôjde o východniarske derby, neváhajte našich volejbalistov podporiť.

Storočnica stavebnej priemyslovky

10. novembra 14.00 pred MIC

Ďalšia téma Objavovania Prešova. Prívlastok Atény nad Torysou si Prešov vyslúžil vďaka vysokej úrovni vzdelávania, ktorú v minulosti dokazovalo nielen tunajšie kolégium, ale po vzniku Československa aj odborné školstvo reprezentované stavebnou školou, prvou svojho druhu na území Slovenska.

Chrobáčikovia

10. novembra 16.00 vo Viole

Svätojánske mušky majú svoje domčeky a v nich malé izbičky a v izbičkách stoličky a na stole vázu a na poličke hrnček a v hrnčeku medík a v medíku radosť. Veru, je to u nich skoro ako u nás. Ibaže, keď my máme deň, oni majú noc…

A na záberoch si pozrite aj to, ako prebiehala Noc duchov tekvíc a strašidiel na Hrade Strečno. Kliknite si video.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: archívne/Vlado Salzer

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM