Futbal

Dôstojná partia s maďarským majstrom: Ferencvárosu podľahli Prešovčania len o gól

Atraktívny prípravný duel Prešovčanov, sily si totiž zmerali so slávnym Ferencvárosom Budapešť, ktorý vlani vyhral maďarskú ligu. Tatran prehral o gól.

Ilustračný obrázok k článku Dôstojná partia s maďarským majstrom: Ferencvárosu podľahli Prešovčania len o gól
Zdroj: TASR

V rámci zimnej prípravy sa náš tím vybral na skorú rannú cestu za súperom do Budapešti. Nanešťastie, nevhodné poveternostné podmienky a silné zrážky podmočili trávnik v nádhernej Groupama aréne. Preto boli domáci usporiadatelia nútení zmeniť čas výkopu na 13:00 a miesto duelu na umelý trávnik.

Už od prvej minúty sa hráči Ferencvárosu tlačili pred našu bránu, hneď v šiestej minúte spálil tutovku Kleinheisler, o päť minút ohrozili našu bránu opäť, ale v oboch príležitostiach bol úspešnejší Talian. Zápas sa začal vyrovnávať, chlapci si z minúty na minútu viac verili. Prvú strelu vyslal Keresteš v 25.minúte z veľkej vzdialenosti nad bránu. Na druhej strane podobne pohrozil Koch.

Domáci sa znova snažili hroziť v našej šestnástke, ale ako prví sme udreli my, Erik Streňo prebral na polovici ihriska loptu, obhodil si Dilavera a krásnym sólom z ľavej strany dotiahol loptu až do brány – 0:1. Ferencváros odpovedal prakticky okamžite, Lovrencics s Hajnalom ako ľavák a pravák nachytali hráčov v múre, ich zlé postavenie využil Hajnal na jednoduchý obstrel – 1:1.

Druhý polčas bol už vyrovnanejší, naša formácia sa po striedaniach zmenila na ofenzívnejšiu variantu 4–1–4–1, čo síce neprinieslo gól, ale pozeralo sa na to veľmi dobre. Domáci, ktorí majú vo svojich radoch aj hráčov z ME 2016, sa snažili pretaviť v gól najmä svoje skúsenosti a držanie lopty. Rozuzlenie priniesla až 84.minúta, Varga sa v šestnástke dostal k lopte, krásne si položil obrancu a pohodlne zakončil – 2:1. Snaha Tatrana o vyrovnanie však už nestačila. Maďarskému obhajcovi titulu boli Prešovčania podľa klubovej stránky 1fctatran.sk rovnocenným súperom a Šarišania získali ďalšiu veľmi dôležitú skúsenosť.

Ferencvárosi TC – 1. FC Tatran Prešov 2:1 (1:1)

  • Góly: 37´Hajnal, 84´Varga – 31´Streňo
  • FTC – Dibusz – Botka, Leandro, Hüsing, Dilaver – Koch, Hajnal – Moutari, Kleinheisler, Lovrencsics – Djuricin
  • Striedali – Holczer, Sternberg, Cukic, Böde, Bognár, Gera, Radó, Varga R., Csonka
  • Tatran – Talian – Petko, Dzurík, Bartek, Haladej – Keresteš, Micherda – Leško, Špyrka, Katona – Streňo
  • Striedali – Del Amo, Tubonemi, Špilár, Mazur, Grešák, Dupkala, Župa

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM