Ľubomír Hudačko Hokej

Prešovčania vyhrali aj s Detvou: Hokejisti majú na dosah víťazstvo v základnej časti

Takú sezónu v základnej časti už dávno nezažili. Prešovčania valcujú súperov v I. Hokejovej ligy aj naďalej a majú šancu vyhrať základnú časť.

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania vyhrali aj s Detvou: Hokejisti majú na dosah víťazstvo v základnej časti
Foto: Ľubomír Hudačko

Prešovskí hokejisti podávajú skvelé výkony a porazili aj silnú Detvu na jej ľade. Aj preto majú na dosah vyhrať základnú časť.

Či postúpia do Tipsport ligy je v tejto chvíli ešte na míle vzdialená otázka, všetko sa rozhodne až v ťažkom play off. Ale brať prvé miesto je vždy skvelý počin. Podľa klubovej stránky hcpresovpenguins.sk si aj v Detve počínali vynikajúco a vo veľmi dôležitom stretnutí vyhrali 5:2. Na čele súťaže tak Tučniaci majú pred poslednými štyrmi kolami pohodlný osembodový náskok a o prvoligový trón by nás mohol obrať už len hokejový zázrak.

Najbližšie sa doma predstavia v piatok proti Skalici, kde môžu potvrdiť svoju dominanciu. V klube teraz pevne veria, že výhra nad Detvou a vidina prvého miesta privedie na prešovský zimný štadión opäť početnú návštevu, ktorá vytvorí na prešovskom ľade fantastickú atmosféru.

HC 07 Orin Detva – HC Prešov Penguins 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)

  • Góly: 7. Srnka (Gachulinec, Říha), 34. Ŕíha (Zorvan, Gachulinec) – 22. Solomončak (Šaršok), 26. Abdul (Šimčák, Jokeľ), 32. Pulščák (Mikolášek, Hopkovič), 45. Bylina (Mikolášek, Solomančuk), 59. Šimčák (Abdul, Obšut).
  • Diváci: 297.
  • Detva: V. Rosandič – Sládok, F. Fekiač, Šimon, Gachulinec, Hataš, Valjent, Lunter, Mačkovič – Škvaridlo, P. Fekiač, Gašpar – Török, Srnka, Říha – Zorvan, V. Fekiač, Hrušík – F. Šedivý, Huňady, Poliaček.
  • Prešov: L. Gavalier – Obšut, Novický, B. Cvengroš, Valečko, Hopkovič, Šaršok, Madový – Baláž, Prokop, Chalupa – Jokeľ, Šimčák, Abdul – Solomončak, Bylina, Mikolášek – P. Horváth, Pulščák, Ferenc.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM