Správy

Dominuje najmä farebná nádhera: TOTO je najkrajšia predzáhradka v Prešove, FOTO

Poznáme výhercov súťaže o najkrajšiu predzáhradku, balkón a okolie vchodu v Prešove. Farebnú nádheru nájdete vo fotogalérii.

Ilustračný obrázok k článku Dominuje najmä farebná nádhera: TOTO je najkrajšia predzáhradka v Prešove, FOTO
6
Galéria

Oplatilo sa do toho ísť. Mesto Prešov už štvrtýkrát ocenilo najkrajšiu predzáhradku, balkóny a okolia vchodov do bytových domov. Výhercom odovzdala ceny primátorka Andrea Turčanová.

Na Dilongovej

„Ďakujem všetkým, ktorí sa prihlásili sami aj tým, ktorí si vo svojom okolí všimli krásne predzáhradky či balkóny a prihlásili ich do našej súťaže,“ uviedla primátorka Andrea Turčanová pri oceňovaní víťazov.

Najkrajšiu predzáhradku pred rodinným domom má pán Juraj na Dilongovej ulici. Táto predzáhradka je minimalistická, dominuje jej pestovaný trávnik, pestrofarebné kvety, okrasné stromčeky a kríky.

Bylinky a oddych

V kategórii Najkrajší balkón sa stala víťazkou pani Sandra z ulice Armádneho generála Svobodu na Sídlisku Sekčov. Na balkóne má rastliny, bylinky i dostatok miesta na sedenie a príjemný oddych.

Najkrajšie okolie vchodu do bytového domu majú Prešovčania bývajúci v jednom z panelákov na Exnárovej ulici. Obetavo sa oň stará pani Ľudmila. Zároveň však priznáva, že táto práca je mimoriadne náročná.

Ukradli aj zničili

„Veľmi veľa dekorácií mi ukradli alebo zničili. Je to veľmi ťažké, dávate do toho množstvo energie, času aj peňazí a potom, keď sa niečo také stane, demotivuje vás to. Mám však túto prácu rada. Každý sa tu vždy rád zastaví a pochváli moju záhradku, dokonca aj deti zo škôlky," uviedla ocenená pre webstránku prešovskej radnice.

Primátorka Andrea Turčanová udelila aj špeciálnu cenu, a to pani Márii, ktorá dlhé roky s radosťou skrášľuje priestor pred vchodom do bytového domu na ulici Martina Benku.

Viac záberov už nájdete v priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Najkrajšie predzáhradky a okolie domovov v Prešove
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM