Ľubomír Hudačko Iné športy

Dôležitý zápas volejbalistov Prešova: Proti Komárnu bojovali o semifinále extraligy

V Prešove pokračovala vyraďovacia séria volejbalovej Edymax extraligy mužov o postup do súbojov o medaily. Domáci tím bojoval o prienik do semifinále.

Ilustračný obrázok k článku Dôležitý zápas volejbalistov Prešova: Proti Komárnu bojovali o semifinále extraligy
Zdroj: Andrej Schlank

Po neúspechu v Komárne mali hráči VK Mirad PU Prešov vo štvrťfinále hranom na dva víťazné zápasy šancu na zdramatizovanie, ktorú však nevyužili.

Bez straty setu si postup vybojovalo Komárno. Domáci „hrýzli“ len v druhom sete, ktorý prehrali v koncovke, prvý a tretí bol jasne v réžii hostí so skóre 0:3 (18:25, 26:28, 16:25) a celkovo 0:2 na zápasy.

Najužitočnejším a zároveň najviac bodujúcim (21) hráčom stretnutia sa stal univerzál hostí Jakub Petráš. Na domácej strane pridal 13 bodov, z toho 4 esá kapitán Martin Sopko st.

Hlasy po zápase

Erik Digaňa, tréner VK Mirad PU Prešov: „Komárno má svoju kvalitu, rozhodlo sa to servisom. Hostia majú skúsený tím, sú to profesionáli. Na každom poste majú meno.“

"Musím povedať, že Komárno bolo celú sériu lepším družstvom. Sklamaní sme, ale som rád, že sa to snažíme koncepčne nastaviť, aby sme to reštartovali. Chceme prešovskému divákovi a fanúšikovi opäť ukázať súboje o vyššie priečky a kvalitný volejbal.“

Robin Pělucha, tréner VK Spartak UJS Komárno: „Som rád, že sme postúpili do štvorky. Prešov má dobré družstvo, sú odhodlaní. Je ťažké proti nim hrať. Pre nás asi jeden z najhorších súperov. Druhý set bol zlomový, kde sme mali aj kúsok šťastia."

Martin Sopko st., kapitán VK Mirad PU Prešov: „Je potrebné povedať, že sme prehrali proti lepšiemu tímu.Stále sme verili, že nám po základnej časti možno niečo spadne z neba, a že to nakopneme, ale nestalo sa."

„Bojujeme, bojujeme, ale to semifinále nám právom nepatrí. Ideme hrať o piate a nižšie miesta a uvidíme, čo to prinesie.“

Informácie redakcii sprostredkovala z VK Mirad Prešov Jana Palenčárová

V obrazoch si pozrite aj zábery na vynovenú Športovú halu na Prešovskej univerzite. Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Vynovenie Športovej haly na Prešovskej univerzite
6
Galéria
Zdroj: Prešovská univerzita
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM