Ľubomír Hudačko Šport

Dokázali to po desiatich rokoch, volejbalisti Prešova sú majstri: Tréner hovorí o päťročnej ceste!

Sú jednoznačnými víťazmi, konkurenta zmietli na nulu! Prešovskí volejbalisti to po desiatich rokoch opäť dokázali a získali majstrovský titul. Celkom jednoznačne 4:0 na zápasy zdolali Komárno a môžu oslavovať prvýkrát od roku 2005. Tréner Šalata hovorí o päťročnej ceste, ktorá sa vyplatila.

Ilustračný obrázok k článku Dokázali to po desiatich rokoch, volejbalisti Prešova sú majstri: Tréner hovorí o päťročnej ceste!
Zdroj: TASR

Komárno začalo dobre a po ese A. Patúca viedlo 5:2. Prešov však pritlačil na servise, Sopko ulievkou vyrovnal na 6:6 a po útočnej chybe Horníka bolo 10:8 pre hostí.

Dramatický priebeh

Na druhom technickom timeoute mali navrch hostia a viedli 16:13, domácich však dostal do hry dvomi parádnymi esami Horník a vyrovnal na 16:16. V koncovke sa však presadili hostia a postupne si vybudovali štvorbodový náskok 22:18. Prešov vyhral prvý set 25:21.

V druhom sete viedol Prešov pri servise Sopka 4:2, ale na druhej strane kontroval esom Horník a vyrovnal na 4:4. Prešov však zásluhou Sopkovho servisu náskok rýchlo zmazal a otočil na 13:12. Na druhom technickom timeoute vyhrávali domáci 16:15 a potom po vytlčenom útoku skúseného Demetera získalo brejk – 17:15.

Išli za cieľom tvrdo

Obrat však priviedol Drobňák a dvomi esami za sebou dostal Prešov do vedenia 18:17. V koncovke sa z kontry presadil opäť Drobňák a hostia boli bližšie k zisku setu – 20:18. Potom však zatlačil servisom Sopko, výborným blokom sa prezentoval Lux a hostia mali setbal za stavu 24:22. Prvý Komárno zásluhou Kišša odvrátilo, ale druhý už nie a Prešov viedol 2:0.

Komárno sa ešte snažilo o zvrat, vpred ho hnalo aj výborné publikum a domáci v úvode tretieho setu viedli 6:4. Potom však Prešov zabral a postupne si vypracoval náskok 11:7. Hostia išli tvrdo za svojim cieľom a za stavu 9:13 sa ich domáci tréner Oravec snažil zastaviť timeoutom. Na druhom technickom timeoute však viedol Prešov 16:10 a blížil sa k titulu. Koncovka bola jasne v réžii Prešova, ktorý vyhral tretí set 25:14 a tešil sa zaslúžene z titulu.

Najlepší kolektív, päťročné snaženie

Martin Sopko, kapitán a smečiar Prešova: „Dokázali sme, že sme najlepší volejbalový kolektív na Slovensku. Mali sme vysoké ciele a hoci nám nevyšiel pohár, dnes sme to Komárnu vrátili aj s úrokmi. Sme nesmierne šťastní, že po desiatich rokoch máme titul v Prešove. Poskladali sme dobré družstvo, nemali sme také individuality, ale ako kolektív sme boli super. To rozhodlo.“

Ľuboslav Šalata, tréner Prešova: „Na tomto úspechu sme pracovali päť rokov a toto je vrchol nášho snaženia. Korene je potrebné hľadať v minulých sezónach, keď sme to postupne začali stavať na nohy a v tejto sezóne naša snaha vyvrcholila. Pomohol nám príchod skúsených hráčov, ktorí prinieslo do tímu skúsenosť, poriadok, rozvahu a rozhodnosť v koncovkách. Od začiatku sme boli pasovaní za kandidáta na titul a som rád, že sme to dokázali. V celej sezóne sme podávali dobré výkony, vyhrali sme základnú aj nadstavbovú časť a v celej extralige sme prehrali len dva zápasy. Jediné čo nás mrzí je prehra vo finále Slovenského pohára. Na play off sme sa však veľmi dobre pripravili a odplatili sme Komárnu prehru z finále pohára.“

Prešov proti Skalici: Duel sa skončil bez gólov, v kádri Tatrana emotívna rozlúčka s kapitánom

Prešovská hokejbalová liga pred play off: Diváci svedkami galapredstavenia + zmeny na čele tabuľky!

Senzácia na zápase prešovských futsalistov: Prišlo ich povzbudiť viac ľudí ako chodí na futbal!

foto: ilustračné

Toto sme tu 10 rokov nemali: Prešovskí volejbalisti sú majstri!
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM