Ľubomír Hudačko Šport

Senzácia na zápase prešovských futsalistov: Prišlo ich povzbudiť viac ľudí ako chodí na futbal!

Nevídané na zápase prešovského tímu. Kým futbalistov Tatrana Prešov chodieva podporiť len pár stovák ľudí, futsalisti zožali úspech vo svojom dueli prvého semifinále play off. Divákov totiž prišlo viac ako na obľúbený futbal a to je už čo povedať!

Ilustračný obrázok k článku Senzácia na zápase prešovských futsalistov: Prišlo ich povzbudiť viac ľudí ako chodí na futbal!
Zdroj: Dnes24.sk

Naposledy futbalistov Tatrana Prešov v atraktívnom domácom súboji s FC Nitra prišlo povzbudiť presne 863 divákov. Bolo to jedno z vyšších čísel v prebiehajúcej sezóne, na jeseň totiž prišlo niekedy len pár stovák, podobne aj v zápase s Moldavou nad Bodvou už na jar.

Čo však príjemne prekvapilo bol prvý zápas semifinále prešovských futsalistov v súboji s ŠK Pinerola Bratislava. Výhru 6:2 si vychutnalo až 900 ľudí a tak prekvapujúco tromfli obľúbený futbal. Aj to je teda pozvánka na ďalšie zápolenia tohto športu, ktorý má vzrastajúcu tendenciu. Nechajme sa prekvapiť, aký počet fanúšikov zavíta na domáci duel koňarov najbližšie. Možno budeme svedkami ďalšie rekordu.

1. slovenská liga – semifinále play off:

  • FK Prešov – ŠK Pinerola Bratislava 6:2 (3:2)
  • Góly: Hudáček a Serbn po 2, Sasák, Mihók – A. Zdráhal, Šporánek
  • 900 divákov
  • stav série: 1:0

Domáci pritom vôbec nemali jednoduchú úlohu, ale po neľahkom zápase zaslúžene vyhrali. Veľká vďaka iste patrí fanúšikom, ktorí vytvorili fantastickú atmosféru, čo potvrdil aj tréner Prešova Richard Bačo.

„V prvom polčase sme dokonale zaskočili súpera svojou aktívnou hrou, nedovolili im hrať svoju typickú kombinačnú hru. Výsledok polčasu bol však len 3:2. V tom druhom sa hra vyrovnala, Myslím si, že vyrovnávajúci gól padol z 10 m kopu na 4:2. Potom sa súper uchýlil k hre bez brankára. Vytvoril si šance, no šťastena stála pri nás. Na postup ešte potrebujeme dve výhry. Musím spomenúť aj fantastických prešovských divákov, ktorí vytvorili krásnu športovú kulisu, hodnú tohto zápasu semifinále,“ uviedol lodivod koňarov.

Čítajte tiež:

Úspešný víkend pre prešovských športovcov: V prvom semifinále uspeli aj hádzanári Tatrana!

Prešovčania vo finále proti Komárnu: Nedali mu šancu a vedú o jeden krok na ceste za titulom!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM