Správy

Dôjde k úpravám v MHD: Ochorenia a karantény sa dotýkajú aj zamestnancov a vodičov

Dopravný podnik mesta Prešov zavedie zmeny v premávke liniek MHD. Obmedzenie pohybu na Slovensku znamená aj menej cestujúcich či karantény a ochorenia vodičov.

Ilustračný obrázok k článku Dôjde k úpravám v MHD: Ochorenia a karantény sa dotýkajú aj zamestnancov a vodičov
Zdroj: Dnes24.sk

Od soboty platí na Slovensku čiastočný zákaz vychádzania. Obmedzenie pohybu obyvateľov má dopad aj na počty cestujúcich v prešovskej MHD. Informuje o tom Mesto Prešov na svojej webstránke.

Úbytok cestujúcich

„Dopravný podnik mesta Prešov (DPMP) už v tejto súvislosti zaznamenal úbytok cestujúcich. Od utorka 27. 10. 2020 preto prechádzajú linky MHD na prázdninový režim. Odchody jednotlivých spojov si cestujúci môžu nájsť v strednom stĺpci cestovných poriadkov s označením pracovný deň – prázdniny,“ uviedol hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

K úprave cestovných poriadkov pristúpil DPMP z dôvodu, aby bola zabezpečená obsluha všetkých lokalít mesta a priľahlých obcí a zároveň, aby mohli byť vypravené všetky spoje v súlade s cestovným poriadkom.

Ochorenia a karantény

„Okrem poklesu počtu prepravených cestujúcich sa totiž vedenie DPMP musí vysporiadať aj so zvýšeným počtom ochorení a povinných karantén u zamestnancov, vrátane vodičov autobusov,“ doplnil Tomek.

Pripravované zmeny rešpektujú všetky nariadenia regionálneho úradu verejného zdravotníctva a vlády SR. „Za vzniknutú situáciu sa cestujúcim ospravedlňujeme. Budeme robiť všetko preto, aby prijaté riešenia boli pre cestujúcu verejnosť znesiteľné, a aby sa režim MHD čo najskôr vrátil do normálneho stavu,“ zakončil na záver hovorca.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM