Správy

Dobré správy z Prešova: Mestský úrad už funguje ako kedysi v riadnom režime

Mestský úrad funguje od pondelka v riadnom režime. Klientom sa však odporúča, aby si pri vstupe vydenzifikovali ruky alebo použili ochranné rukavice.

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy z Prešova: Mestský úrad už funguje ako kedysi v riadnom režime
6
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Dôvodom je ukončenie núdzového stavu na Slovensku. Ako informoval hovorca mesta Vladimír Tomek, naďalej je však potrebné dodržiavať protiepidemio­logické opatrenia.

Má to však niekoľko ale

„Vstup do budov MsÚ je umožnený len osobám, ktoré si chránia tvár rúškom, pri vstupe vykonajú dezinfekciu rúk alebo použijú ochranné rukavice. Potrebné je dodržiavať dvojmetrové rozstupy, a to pri vybavovaní stránok, ako aj pri priamych rokovaniach,“ uviedol Tomek.

Radnica od polovice júna predĺžila pre verejnosť otváracie hodiny v klientskom centre na Jarkovej ulici na päť dni v týždni.

„Jeho pracovníci sú pre občanov k dispozícii v pondelok, utorok, štvrtok v čase od 8.00 h do 15.00 h, v stredu od 8.00 h do 16.30 h a v piatok od 8.00 h do 14.00 h. V rovnakom režime fungujú aj matrika, kancelária sociálneho poradenstva a podateľňa na Hlavnej ulici. Klienti sú vybavovaní priamo v priestoroch klientskeho centra, pričom do budovy bude môcť súčasne vstúpiť len obmedzený počet ľudí,“ priblížil Tomek.

Zvážte platbu v hotovosti

„Od 18. mája sú predĺžené aj otváracie hodiny hlavnej pokladnice mestského úradu. Otvorená je každý pracovný deň, od pondelka do štvrtka od 8.00 h do 14.00 h. Zároveň vyzývame všetkých obyvateľov, aby dôkladne zvážili každú platbu v hotovosti na mestskom úrade a uprednostnili úhradu prevodom cez internetbanking,“ doplnil Tomek s tým, že pri vstupe do klientskeho centra, matričného úradu alebo podateľne môžu vstupovať len osoby, ktoré si chránia tvár rúškom.

Klientom tiež odporúčajú, aby si pri vstupe vydenzifikovali ruky alebo použili ochranné rukavice.

A v obrazoch nájdete aj zábery na prípravu Delne k letnej sezóne.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Legendárnu Delňu pripravujú na letnú sezónu
6
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM