Aktualizované Správy

Zásadná novinka k úradu na Jarkovej: Primátorka prezradila podrobnosti, čo sa chystá

Budova Mestského úradu na Jarkovej ulici je v stave, ktorý si pýta pozornosť. A teraz k tomu primátorka Andrea Turčanová zaujala jasné stanovistko.

Ilustračný obrázok k článku Zásadná novinka k úradu na Jarkovej: Primátorka prezradila podrobnosti, čo sa chystá
8
Galéria

Primátorka Andrea Turčanová podpísala zmluvu so zhotoviteľom na rekonštrukciu budovy Mestského úradu na Jarkovej ulici č. 24.

Úspora energie

„Veľmi ma teší, že tento projekt bude realizovať prešovská firma a že môžeme budovu obnoviť s finančnou podporou Európskej únie, ktorá pokryje až 95% nákladov,“ uviedla na margo novinky.

Rekonštrukciou tak mesto podľa primátorky usporí značné množstvo energie. „Prispejeme aj k zníženiu negatívneho dopadu na životné prostredie,“ doplnila.

V rámci rekonštrukcie sa budova podľa tlačovej referentky Msú Lenky Šitárovej zateplí, vymení sa zatekajúca strecha, pribudnú nové okná, dvere a klampiarske prvky. Zároveň sa vymenia aj svietidlá a zmodernizuje sa sústava vykurovania.

Do konca roka

Obnova zahŕňa aj modernizáciu systémov chladenia a osadenie rekuperačnej jednotky. Práce potrvajú do konca roka 2020. Celkové náklady na rekonštrukciu sú v objeme 1 618 031,11 eur (vrátane DPH), z toho výška nenávratného finančného príspevku v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia je vo výške 1 537 129,55 eur. Mesto sa na rekonštrukcii bude podieľať sumou 80 901,56 eur," zakončila na záver.

A v obrazoch nájdete aj zábery na to, ako skrášlili centrum Prešova výsadbou kvetov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Výsadba kvetov v centre Prešova
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM