Správy

Do nového roka vstúpili úspešne: Prešovskí volejbalisti proti Svidníku jasne dominovali

Hráčom stretnutia sa stal domáci nahrávač Peter Porubský, ktorého tréner pochválil za výborné dirigovanie hry.

Ilustračný obrázok k článku Do nového roka vstúpili úspešne: Prešovskí volejbalisti proti Svidníku jasne dominovali
Zdroj: Veronika Mihaliková

Prešovskí volejbalisti vo východniarskom derby jasne dominovali. V nedeľňajšom zápase dohrávaného 15. kola volejbalovej extraligy mužov sa zrodila hladká výhra prešovského družstva. Prešov Dnes24 o tom informovala z prešovského klubu Jana Peregrinová.

Excelentné bloky

Zverenci trénera Erika Digaňu excelentne blokovali a Svidníčania napriek snahe vzdorovať odchádzali zo Šariša bez zisku setu po výsledku 3:0 (25:15, 25:18, 25:18).

Domáce mužstvo malo vývoj celého stretnutia vo svojich rukách. Hostia výraznejšie vzdorovali len do polovice tretieho setu. Prešovčanov zdobila hlavne obrana. V tejto činnosti si za tri sety pripísali 16 blokov.

Hráčom stretnutia sa stal domáci nahrávač Peter Porubský, ktorého tréner pochválil za výborné dirigovanie hry.

Viac správ z Prešova:

Prívetivé slová za progres v obrane si vypočul aj univerzál Patrik Lamanec, ktorý pomohol svojmu družstvu 18-timi bodmi. Za hostí ocenil tréner Rastislav Paňko hráča na pozícii libera Mariána Paňka.

Poctivá príprava

Erik Digaňa, tréner VK Mirad Unipo Prešov: „Po sviatkoch sme sa pripravovali poctivo. Tréning sme prispôsobili dvojkolu, teraz Svidník a o týždeň Komárno, kde by sme si to s nimi radi rozdali o prvé miesto. Som rád, že sme konečne výborne blokovali. Úspešne sme dohrali 16 blokov na tri sety, čo sa dá považovať za nadštandard.“

Rastislav Paňko, tréner TJ Slávia Svidník: „Zápas nám absolútne nevyšiel. Z môjho pohľadu boli základy výhry Prešova na blokoch, ktorých mali viac ako my. Aj keď sme si to rozohrali na jednoblok, tak na útoku sme to nezvládli. Náš najväčší problém bol zložiť súperovi loptu. To sa nám nedarilo a na tom musíme zapracovať pred ďalšími zápasmi. Ukázalo nám to, kde chybujeme a čo potrebuje zlepšiť.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM