Ľubomír Hudačko Šport

Deviaty titul je na dosah, tréner hádzanárov Tatrana Prešov: Rozhodnúť chceme v domácom zápase!

Tatran Prešov delí zisku jedenásteho titulu slovenského šampióna a deviateho v rade len jediný víťazný duel. Tréner klubu Peter Dávid odhodlane tvrdí, že ho chcú oslavovať už v domácom meraní síl. Rozhodnúť sa tak môže už v strede týždňa, druhý duel totiž koňare vyhrali 31:22.

Ilustračný obrázok k článku Deviaty titul je na dosah, tréner hádzanárov Tatrana Prešov: Rozhodnúť chceme v domácom zápase!
Zdroj: TASR

V druhom finále triumfovali Prešovčania na palubovke Sporty Hlohovec 31:22 a v sérii hranej na tri víťazstvá vedú 2:0. Už v stredu doma môžu rozhodnúť o zisku deviatej majstrovskej trofeje za sebou.

Výrazná úloha od Antla a Urbana

Hoci sa domáci viackrát dostali do tesného trháku, hostia vždy ich náskok dotiahli. Až v 26. minúte sa Prešovčania dostali prvýkrát v stretnutí do vedenia zásluhou Rábeka, o niekoľko okamihov na neho nadviazal Antl a Rábek v samom závare poslal Tatran do polčasového vedenia 15:12.

Pre Hlohovec bolo nezvládnutie záveru prvého dejstva ťažkou ranou, z ktorej sa už domáci nespamätali. Bojovali, ale ani to výborne na hrajúceho súpera nestačilo. Antl zvýšil v 36. minúte na 20:15 z pohľadu hostí, pričom tento náskok Prešov ešte prikrášlil. Výraznú úlohu pritom zohral Antl s Lukášom Urbanom. Strata domácich sa v závere zápasu vyšplhala už na deväť gólov, čo napokon dokumentovalo aj finálne skóre 31:22.

Dávid: Bola by chyba, ak by sme to nezvládli

Peter Dávid, tréner Prešova: „Som veľmi rád, že sme vyhrali, pretože sme sa na tento druhý zápas chystali veľmi cieľavedome. Vedeli sme, že to bude iné ako prvý duel u nás a potvrdilo sa, že to bol ťažký zápas najmä v prvom polčase. Do 25. minúty domáci prakticky stále viedli, ale my sme verili, že rotáciou v kádri udržíme extrémne vysoké tempo a v druhom polčase ich dostaneme na kolená. To sa aj potvrdilo. Bol to veľmi dobrý kolektívny výkon, nikoho nechcem vyzdvihovať. Chystáme sa v stredu definitívne rozhodnúť, bolo by veľkou chybou, ak by sme to nezvládli.“

Radoslav Antl, najlepší strelec Prešova: „Kým Hlohovec vládal, tak hral vynikajúco. Výborne v obrane s rýchlym protiútokom a dával nám ľahké góly. Až do stavu 11:11 to bolo vyrovnané, ale potom sme im ušli šnúrou troch gólov. V druhom prišla ďalšia naša séria a tam sa to zlomilo. Hlohovec nemá taký široký káder ako my a kvalita sa prejavila. Ale rozhodne som nečakal, že vyhráme tak vysoko. Chceli sme hlavne uspieť, aj o ‚pol góla‘. Hlohovec nechal veľa síl v sérii s Topoľčanmi a my ideme v stredu doma sériu ukončiť. Nenecháme nič na náhodu, v Prešove sa nevyhráva.“

Sporta Hlohovec – Tatran Prešov 22:31 (12:15)

  • Prešov: Verkič, Vernanský – Rábek 7, Antl 7/2, T. Urban 5/1, Furlan 3, L. Urban 2, Petro 2, Kopčo 2, Číp 1, Radčenko 1, Šárpatský 1/1, Hrstka, Sadovij, Pekár.
  • Rozhodovali: Mandák – Rudinský
  • Vylúčení: 7 – 4, 7 m hody: 6/5 – 4/4
  • 950 divákov
  • Na zápasy: 0:2

Čítajte tiež:

Tatran získal v Nitre bod, hoci hral o jedného menej: Tréner Varga hrdý na hráčov!

Nepríjemná facka pre prešovských futsalistov: Favorit ich vo finále nešetril a udelil poriadny debakel!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM