Ľubomír Hudačko Futbal

Tatran získal v Nitre bod, hoci hral o jedného menej: Tréner Varga hrdý na hráčov!

Už len päť duelov delí futbalistov Tatrana Prešov od cieľovej rovinky v rámci II. Doxxbet ligy, kde naďalej trónia na bronzovej priečke. Nič na tom nezmenila ani remíza 1:1 v Nitre, ktor zachraňovali v hodine dvanástej a o jedného hráča menej. Tréner Varga tak bol na hráčov právom hrdý!

Ilustračný obrázok k článku Tatran získal v Nitre bod, hoci hral o jedného menej: Tréner Varga hrdý na hráčov!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prešovským futbalistom zápas v Nitre vôbec nezačal optimálne a gól dostali už po niekoľkých sekundách.

Brankár Talian inkasoval po zásahu Valentu a domáci viedli. Odpovedať sa snažil Jacko, no mieril tesne vedľa. Ešte horšie to so zelenobielymi vyzeralo ani nie po štvrťhodine hry, keď červenú kartu videl za zákrok na Šmehyla Peter Leško a Tatran dohrával mimoriadne skoro v oslabení.

Šancu na vyrovnanie mal Dupkala po polhodine hry, ale v úniku svoju príležitosť namieril len do žrde. V závere polčasu za to mohli hostia pykať, no s Pauknerovým zakončením si Talian poradil a vyraziť dokázal aj hlavičku Ivančíka po rohovom kope mieriacu pod brvno.

Po zmene strán sa do listiny strelcov nezapísal ani Dávid Leško, keďže svoju tutovku spálil kvôli zásahu brankára Stránskeho. Penaltu si pre zmenu nevypýtal Katona a Tatran tak stále prehrával. Tesne vedľa potom mieril Hruška, takisto na druhej strane skúsený Benčík. Tatran musel v závere riskovať, no napokon sa mu to vyplatilo. Dve minúty pred koncom sa lopta dostala po osi Kamenčík – Voda až k Šafrankovi, ktorý strelou do šibenice vyrovnal na konečných a zaslúžených 1:1.

Stanislav Varga, tréner 1. FC Tatran Prešov: „Začali sme dosť zle, hneď v úvode sme dostali gól. Potom prišla červená karta, ktorá bola prísna. No hrali sme dobre, mali sme štyri dobré šance, nastrelili žrď. Na druhej strane nás v zápase držal svojimi zákrokmi Jožko Talian a dával nám nádej do konca zápasu niečo s výsledkom urobiť. Súper bol nervózny a napokon sa nám to aj vďaka Pavlovi Šafrankovi podarilo. Som rád, lebo si to za svoju bojovnosť a to ako drie na tréningoch zaslúžil. No pochvala patrí skutočne všetkým hráčom. Som na nich skutočne hrdý ako pristúpili k zápasu a dreli, všetci šli na sto percent a futbal k nim bol tentoraz spravodlivý, keď sme vyrovnali. Na to, že sme hrali o jedného menej sme predviedli výborný výkon a som maximálne spokojný," povedal pre klubový web lodivod zelenobielych.

7. kolo nadstavbovej časti DOXXbet ligy – o postup

  • FC Nitra – 1. FC Tatran Prešov 1:1 (1:0)
  • Góly: 1. Valenta – 88. Šafranko.
  • Rozhodoval: Cvengroš
  • ŽK: Kostoláni, Benčík – Katona, Jacko, Lipták
  • ČK: 14. Leško (Prešov)
  • 321 divákov

Čítajte tiež:

Nepríjemná facka pre prešovských futsalistov: Favorit ich vo finále nešetril a udelil poriadny debakel!

Parádny nápad: V Prešove vzdajú hold bicyklovaniu, takto sa môžete naraňajkovať…

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM