Správy

Deň narcisov pomohol aj prešovskej nemocnici: Toľkoto eur získala, na čo ich použila?

Fakultná nemocnica J. A. Reimana v Prešove získala z tohtoročnej zbierky v rámci Dňa narcisov 2500 eur. Už je známe aj to, na čo ich použila.

Ilustračný obrázok k článku Deň narcisov pomohol aj prešovskej nemocnici: Toľkoto eur získala, na čo ich použila?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prešovská nemocnica danú čiastku použila na nákup infúznej pumpy, invalidného vozíka a odsávačky, ktoré pomôžu pacientom na oddelení radiačnej onkológie. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková.

Oddelenie radiačnej onkológie zabezpečuje podľa jej slov pacientom v spádovom území liečbu ionizačným žiarením ako jediné pracovisko v celom Prešovskom kraji.

„Rádioterapia alebo liečba ionizujúcim žiarením je po chirurgickej liečbe druhou najúčinnejšou metódou v liečbe zhubných nádorových ochorení. V priebehu liečby nádorového ochorenia ju absolvuje približne 50% pacientov. Ide o liečebnú metódu, ktorá využíva na liečbu zhubných aj nezhubných ochorení ionizujúce žiarenie, najčastejšie elektromagnetické fotónové žiarenie,“ vysvetlila Cenková.

„V mene našich pacientov ďakujeme Lige proti rakovine a predovšetkým darcom, ktorí počas Dňa narcisov myslia na onkologických pacientov,“ doplnila hovorkyňa nemocnice. V poradí 22. ročník zbierky s názvom Deň narcisov, ktorý organizuje Občianske združenie Liga proti rakovine, sa konal 13. apríla. Jej hrubý výnos dosiahol 1 027 086,31 eur.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM