Rôzne

Práce trvali niekoľko mesiacov: Materská škola Fraňa Kráľa má za sebou obnovu

Materská škola Fraňa Kráľa v Prešove je po zateplení nielen krajšia, ale aj energeticky úspornejšia. Nová je aj podlaha v kuchyni.

Ilustračný obrázok k článku Práce trvali niekoľko mesiacov: Materská škola Fraňa Kráľa má za sebou obnovu
Zdroj: Mesto Prešov

„Škôlka dostala príjemné teplé farby a skrášlila celý priestor vnútrobloku. Určite sa z nej tešia nielen deti a ich učiteľky, ale aj rodičia a obyvatelia tejto časti mesta. V rekonštrukcii ďalších materských i základných škôl v Prešove pokračujeme aj naďalej,“ uviedla primátorka mesta Prešov Andrea Turčanová v súvislosti s rekonštrukciou škôlky, ktorá bola postavená v 60-tych rokoch minulého storočia.

5 mesiacov

Prešovská radnica informovala, že rekonštrukciou uvedená materská škola získala nielen modernejší vzhľad, ale znížila sa aj energetická náročnosť objektu. Ide o jedinú materskú školu v Prešove, ktorá má vlastnú telocvičňu. „Stavebné práce počas piatich mesiacov zahŕňali najmä celkové zateplenie budovy. Staré omietky boli osekané, urobil sa penetračný náter a škôlka dostala peknú farebnú fasádu. Vynovené sú aj odkvapové chodníky,“ uviedla radnica.

Celkové náklady

Magistrát dodal, že výmenu potrebovala aj podlaha v kuchyni, ktorá bola v havarijnom stave a spôsobovala moknutie steny v južnej časti. Operatívne sa riešila aj zistená porucha na teplovodnom potrubí. Celá rekonštrukcia sa zrealizovala postupne, bez výrazného narušenia prevádzky samotnej škôlky. Celkové náklady boli v objeme 132 064,09 eur (vrátane DPH).

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM