Samospráva

Darček na Vianoce: Koniec havarijným stavom v troch prešovských školských zariadeniach

V troch prešovských školských zariadeniach sa tešia. Havarijné stavy kanalizácie, strechy či dažďových zvodov sú v nich už minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Darček na Vianoce: Koniec havarijným stavom v troch prešovských školských zariadeniach
Zdroj: Mesto Prešov

Už ich nebude trápiť neodtekajúca voda. Havarijný stav poškodenej kanalizácie v areáli Materskej školy Mukačevská je odstránený.

Zatekala strecha

„V rámci prác v hodnote 11 189 eur boli realizované výkopové práce, demontovalo sa 57 metrov poškodených kanalizačných rúr, ktoré boli nahradené novými, vybudované boli tiež štyri kanalizačné šachty,“ uviedol tlačový referent Msú v Prešove Milan Grejták. V Základnej škole Československej armády sa zasa trápili so zatekaním strechy nad šatňami a vestibulom. Aj to je už minulosťou. Havarijný stav bol odstránený položením povlakovej strešnej krytiny z asfaltových pásov. V tomto prípade mali práce hodnotu 11 568 eur.

Mesto riešilo aj havarijný stav, ktorý vznikol zlým odvodnením objektov Základnej umeleckej školy J. Pöschla na Prostějovskej ulici. „Voda nám zostávala vo vnútornom dvore, následkom čoho trpeli obvodové múry. Teraz je to už minulosťou,“ skonštatoval riaditeľ tejto školy Jozef Hrušovský.

Vynovený dvor

V rámci prác tak bola vybudovaná nová kanalizačná šachta, tri vsakovacie jamy a budovy dostali aj desať dažďových zvodov zo striech. Sanácia si však vyžiadala aj rozobratie a uloženie dlažby, osekávala sa aj znehodnotená soklová omietka, ktorá bola nahradená novou a múry tiež boli izolované voči vlhkosti. Práce pohltili 27 166 eur s DPH. „Tešíme sa z vylepšených budov i z vynoveného dvora, ktorý tak vieme využiť aj na prezentáciu našich žiakov,“ dodal Jozef Hrušovský.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM