Rôzne

Cyklométa opäť rozsvieti Prešov: Milovníci bicyklov, toto si nenechajte ujsť

Opäť sa v Prešove chystá Cyklométa a to už na sviatok Troch kráľov. Konať sa bude po štvrtýkrát, pričom ostatný ročník bol mimoriadne úspešný.

Ilustračný obrázok k článku Cyklométa opäť rozsvieti Prešov: Milovníci bicyklov, toto si nenechajte ujsť
6
Galéria
Zdroj: Cyklométa Prešov

Vtedy sa Prešove bicyklovalo viac ako 60 cyklistov ozdobených rôznymi vianočnými dekoráciami a svetielkami. Toto podujatie pokračuje v tradícii a uskutoční sa znova 6. januára.

„Robíme to pre ľudí, robíme to pre ich bezpečnosť. Snažíme sa hravou formou ľudí naučiť, že byť osvetlený, alebo mať na sebe prehnane veľa reflexných prvkov, nie je na škodu a už vôbec na hanbu. Takýmto spôsobom tiež upozorňujeme vodičov áut, že či sa im to páči alebo nie, bicykluje sa aj v zime a žiadame ich o opatrnosť a ostražitosť, keď v meste riadia svoje auto. Všetci sa chceme dostať domov zdraví a bezpečne,“ povedala za organizátorov Renáta Kmecová.

Každoročne sa Cyklométy zúčastňujú Traja králi na bicykloch a spievajú po ceste koledy alebo cyklokoledy, ktoré si sami pripravia. V cieli čaká účastnikov cyklojazdy občerstvenie, teplý čaj a odovzdávanie cien najkrajšie ozdobeným cyklistom. Novinkou bude tentokrát tombola, každý cyklista dostane na štarte zdarma tombolový lístok a tak každý má rovnakú šancu na výhru.

„Po odovzdaní cien od sponzorov sa môžu cyklisti zabaviť s hudobným zoskupením BDHS- Blikajúci dychový hudobný systém, ktorí tiež pripomínajú, že je lepšie byť osvetelný ako neosvetlený,“ zakončila na záver Kmecová. A ako to na podujatí vyzeralo vlani si pozrite vo fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

foto: archívne

Vlani prilákala množstvo priaznivcov: Cyklométa sa uskutoční aj tento rok
6
Galéria
Zdroj: Cyklométa Prešov
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM