Rôzne

Prešovčania privítali rok 2019 v centre mesta: Čo obyvateľom zaželala primátorka?

Nový rok 2019 odštartoval veľkolepým ohňostrojom aj v Prešove. Oslavujúcich pozdravila i primátorka Andrea Turčanová. Čo obyvateľom zaželala?

Ilustračný obrázok k článku Prešovčania privítali rok 2019 v centre mesta: Čo obyvateľom zaželala primátorka?
5
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Nový rok 2019 v Prešove opäť vítali tisíce ľudí spoločne v centre mesta. Tradične ich pozdravila aj primátorka Andrea Turčanová.

„V novom roku prajem všetkým predovšetkým pokoj, zdravie a dobrú náladu, pretože to keď máme, tak aj všetky prekážky ľahšie zvládame. Aby sa nám všetko zlé vyhýbalo a aby sme sa mohli tešiť z toho, že mesto Prešov napreduje dopredu. A mesto bude napredovať vtedy, keď budú napredovať jeho obyvatelia. Verím, že nový rok bude lepší,“ zaželala tešiacim sa Prešovčanom primátorka. Spoločnosť na pódiu jej robili aj viacerí mestskí poslanci.

Všetci spoločne odrátali posledné sekundy starého roka, vychutnali si zhruba desaťminútový ohňostroj a nový rok 2019 privítali spoločným spevom slovenskej hymny. Prešovčania si pred i po polnoci vychutnávali radostnú nočnú atmosféru v spoločnosti prešovských hudobných skupín – Satin Lead, Elevenhill a Chiki Liki Tu-a.

Z pohľadu Mestskej polície bola silvestrovská noc pokojná. Jej hliadky, ktorých bol v uliciach dvojnásobný počet oproti bežným službám, nezaznamenali žiadne zranenia ľudí. Riešili však prípady dvoch zabehnutých psov, ktorí majiteľom ušli pri vybuchovaní petárd. Silvestrovské oslavy vyšli prešovskú radnicu na 11-tisíc eur, pričom náklady na polnočný ohňostroj boli vo výške tritisíc eur.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Silvester v metropole Šariša: Prešovčania zažili aj veľkolepý ohňostroj, FOTO
5
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM