Ľubomír Hudačko Kultúra

Čaká nás výnimočný víkend: Tipy z Prešova, pri ktorých vianočný stres vyfučí z hlavy ako nič!

Advent je tu a predvianočný zhon sa stupňuje. Cítiť to aj v našom meste, avšak Prešovčania nemusia mať hlavy v smútku. Vďaka akciám, ktoré sa chystajú v Prešove, hravo zatočia so stresom. Aj tu sa môžu odreagovať.

Ilustračný obrázok k článku Čaká nás výnimočný víkend: Tipy z Prešova, pri ktorých vianočný stres vyfučí z hlavy ako nič!
Zdroj: TASR

Primátorkin charitatívny punč

18. decembra od 10.00 do 19.00 na Hlavnej

V rámci prešovských vianočných trhov sa v piatok 18.12. aj v pondelok 21.12. v stánku pred Konkatedrálou sv. Mikuláša bude podávať primátorkin charitatívny punč. Cena punču je dobrovoľná, výťažok z predaja pôjde na pomoc rodinám, ktoré sa ocitli v ťažkej životnej situácii.

Vianočný guľáš

18. decembra o 15.00 v Caraf­fovej väznici

Galéria v Caraffovej väznici vás privíta vianočným guľášom, ale aj kávou, punčom, teplým čajom či inými rôznymi dobrotami. OZ Podaj ďalej navyše organizuje zbierku pre rodinu, ktorá potrebuje opravu okien.

Zapálenie megalampáša

18. decembra od 18.00 pred konkatedrálou sv. Mikuláša

Po svätej omši so začiatkom o 18.00 je na programe zapálenie megalampáša. V meste sa tak opäť rozsvieti Betlehemské svetlo a Prešovčania si ho budú môcť odtiaľto vziať v dňoch od 23. – 24. 12. 2015 a následne 24. 12. 2015 aj pred kostolmi na jednotlivých prešovských sídliskách.

Peter Lipa and band

18. decembra od 19.00 v Kine Scala

Koncert jazzového speváka a muzikanta s kapelou si budete môcť prísť pozrieť do Kina Scala, začína sa 18. decembra od 19:00. Vstupné je 8 eur, pri sume 13 eur je v cende a CD.

Good place to die

18. decembra od 19.00 na Malej scéne Divadla Alexandra Duchnoviča

Bývalá seriálová hviezda, dnes učiteľ na základnej umeleckej škole – Michal, sa rozhodne naplniť svoje režijné ambície a nacvičiť s deťmi Čechovovho Platonova. Tragikomédia Good place to die, ponúka magicko-grandžový pohľad na to, aký by bol Platonov, keby sa ocitol na svete dnes.

Max Bazowski & The Void

18. decembra od 21.00 vo Wave klube

Max Bazowski je žánrovo na hranici indie rocku s prvkami shoegaze či dreampopu. Do povedomia sa dostávajú melanchóliou, premyslenými melódiami a emotívnou. Inšpiráciou sú im kapely The Verve, The Doors alebo anglický Foals. Predkapela: The Void.

Melódie šťastia

19. decembra o 19.00 v DJZ

Ak má Vaše dieťa talent, neváhajte a zúčastnite sa hľadania detskej muzikálovej superstar. Už túto sobotu v Divadle Jonáša Záborského. Hľadajú sa detské talenty muzikálovej Superstar.

Netradičný hokejbalový zápas

20. decembra o 12.00 na ihrisku ZŠ ČSL Armády

Tesne pred Vianocami si v Prešove môžete vychutnať netradičný charitatívny hokejbalový zápas. Svoje umenie predstavia Karate klub junior Prešov a HBC Bulls Prešov U17. Výťažok zo zápasu poputuje na Detské onkologické oddelenie v Košiciach.

Betlehém – Radujme sa, veseľme sa

20. decembra o 16.00 v Babadle

Divadelné spracovanie biblického príbehu o narodení Ježiška. Vianočnú sviatočnú atmosféru dokresľuje krásny maľovaný Betlehém, bábky a koledy. Pre deti od 5 rokov v kultúrnom dome Solivar.

Betlehémska noc

20. decembra od 17.00 v Kine Scala

Na záver týždňa vás čaká vianočný koncert DFS a FS Rozmarija – Betlehémska noc. Môžete zažiť nezabudnuteľnú Vianočnú atmosféru. Rozmarijčatá sa predvedú v plnej paráde a vám ostane jedinečný zážitok.

Môže vás zaujímať:

Ivan Tásler v rozhovore aj o našom meste: Pochádza odtiaľto množstvo muzikantov, som hrdý, že som Prešovčan!

Prešovská skupina Heľenine oči? Jediná kapela, čo dokáže odohrať s úprimnou radosťou 7 koncertov za víkend!

Kapela No Brake zaujala klipom z ulíc Prešova a sledujte, aká vec sa jej teraz udiala: Tak za toto klobúk dole páni!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM