Iné športy

Bude hrať Tatran hádzanársku Ligu majstrov? Prešovčania si na verdikt musia počkať

Hádzanári Tatrana Prešov zatiaľ nemajú istotu priamej účasti v Lige majstrov v sezóne 2018/2019. Prešovčania sa len zaregistrovali a čakajú na verdikt.

Ilustračný obrázok k článku Bude hrať Tatran hádzanársku Ligu majstrov? Prešovčania si na verdikt musia počkať
Zdroj: TASR

Prešovčania sú medzi 22 klubmi, ktoré sa zaregistrovali na základe renkingu Európskej hádzanárskej federácie (EHF). O tom, či sa predstavia priamo v LM, alebo sa do prestížnej súťaže budú musieť kvalifikovať, sa rozhodne v pondelok 18. júna.

Do nasledujúceho ročníka sa do 5. júna prihlásilo 34 tímov z 23 krajín. O osude Tatrana sa rozhodne na zasadnutí exekutívy LM. V prípade, že sa do súťaže nedostane priamo, bude musieť hrať kvalifikáciu. V hlavnej fáze LM bude aj tentoraz účinkovať 28 tímov. Žreb kvalifikačných skupín je na programe 27. júna, zloženie skupín (dve po osem tímov a dve po šesť) je na programe o dva dni neskôr.

Tímy kvalifikované na základe renkingu:

  • HC Meškov Brest (Biel.), PPD Záhreb (Chor.), Skjern Handbold (Dán.), FC Barcelona Lassa, Ademar de Leon (oba Šp.), Cocks (Fín.), Paríž St. Germain Handball (Fr.), SG Flensburg Handewitt, Rhein-Neckar Löwen (oba Nem.), MOL-Pick Szeged (Maď.), HC Vardar Skopje (Mac.), Elverum Handball (Nór.), PGE Vive Kielce (Poľ.), Sporting CP (Portug.), CS Dinamo Bukurešť (Rum.), Čechovskí Medvedi (Rus.), RK Celje Pivovarna Laško (Slov.), Wacker Thun (Švaj.), TATRAN PREŠOV (SR), IFK Kristianstad (Švéd.), Besiktas MOGAZ HT (Tur.), HC Motor Záporožie (Ukr.)

Ďalšie tímy so žiadosťou o účinkovanie v Lige majstrov:

  • Alpla HC Hard (Rak.), SKA Minsk (Biel.), Bjerringbro-Silkeborg (Dán.), Montpellier HB, HBC Nantes (oba Fr.), Füchse Berlín (Nem.), Telekom Veszprém (Maď.), Maccabi Srugo Rishon Lezion (Izr.), HC Metalurg Skopje (Mac.), OCI/Lions (Hol.), Orlen Wisla Plock (Poľ.), RK Gorenje Velenje (Slov.)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM