Ľubomír Hudačko Kultúra

Blíži sa víkend, nechajte sa inšpirovať našimi tipmi: Podujatia, na ktoré odporúčame si v Prešove vyraziť

Blížiaci sa víkend so sebou prináša v Prešove akcie rôzneho druhu. My vám prinášame niekoľko tipov na podujatia, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa víkend, nechajte sa inšpirovať našimi tipmi: Podujatia, na ktoré odporúčame si v Prešove vyraziť
Zdroj: TASR

Hanusove dni

20. novembra od 17.00 v PKO a na Hlavnej

Konferencia Nenápadní hrdinovia, pietna spomienka na obete komunistického režimu pri pamätnej tabuli na Hlavnej aj Prehliadka mesta pod vedením Dr. Petranskej. Hanusove dni v Prešove vrcholia.

Jana z Arku

20. novembra od 18:30 v DJZ

Pôvodný slovenský muzikál na motívy legendami opradeného života zbožnej pastierky. Autori: Michal Náhlík – Martin Husovský – Róbert Mankovecký – Renata Ptačin. Réžia: Michal Náhlík.

Mega M & Marks

20. novembra od 20.00 v Jam clube

Raper pôvodom zo Slovenska, no pôsobiaceho v Írsku Mega M exkluzívne prvý krát v Prešove. Spolu s ním vystúpi aj Marks a spolu budú svoju tvorbu prezentovať v Jam Clube v Prešove. Vystúpenie začína od 20.00.

Dynamo Team

20. novembra od 21.00 vo Wave klub

Frontman kapely Hudba z Marsu Michal Štofej a Daniel Kravec predstavia nový album charakteristický energickým mixom tanečnej hudby a gitarového popu s hravými textami. Kto má rád LCD Soundsystem, Weezer, The Vaccines či Hot Chip, nebude sklamaný.

Záákruta FINE art

21. novembra o 17.00 v PKO Šváby

Budete mať príležitosť po prvýkrát vzhliadnuť rozmanitú tvorbu originálnych výtvarníkov zaoberajúcich sa nielen maľbou, fotografiou či grafikou, ale aj video-artom v podobe krátkych dych vyrážajúcich záberov. Čaká na vás jedinečná príležitosť spoznať alternatívny proces výtvarného myslenia v rozmanitých formách a témach, ktorým sa obsahovo venujú ľudia z rôznych kútov Slovenska.

Blues Slovakia 2015 Prešov

21. novembra od 19.00 v Bizarre

Čaká vás 23. ročník festivalu bluesovej spoločnosti, kde sa budú uďeľovať aj ceny za rok 2015: Bluesman roka, Počin roka, Objav roka. Účinkujú Klena & Klenoty, East Beat, Octopus, Veteráni zo Salon Doré a Čulí predskokani.

Divozel

21. novembra o 19.00 v čajovni Balalajka

Koncert kapely Divozel so speváčkou Ladislavou Maníčkovou známou so SuperStar si môžete vychutnať v Čajovni Balalajka. Kapela v našom meste už dlhšie nezahrala a preto sa bude na čo tešiť. Na Sekčove si tak prídete na svoje od 19.00. Vstupné je 5 eur.

Šarišská nátierka

21. novembra od 20.00 vo Wave klube

Zoberte si so sebou dobr náladu, vo Wave klube sa hystá krst CD Taže tak od skupiny Šarišská nátierka. Vstupné sú dve eurá. Súčasťou bude, samozrejme, aj koncert kapely a preto ak sa chcete dobre zabaviť, je to pre vás ideálna možnosť prísť si pozrieť obľúbenú kapelu.

Môže vás zaujímať:

Šanca pre milovníkov umenia: V prešovskej Caraffovej väznici otvorili dvojvýstavu súčasných umelcov

Muž, ktorý nášmu mestu robí skvelé meno: Čo povedal Ivan Tásler po čerstvom zisku prestížnej ceny?

VIDEO: Prešovčania z Mafia Corner prišli s novinkou a… nebrali si servítku pred ústa!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM