Správy

Ako je to s kosbou? Technické služby reagujú na sťažnosti Prešovčanov

Na kosenie je vyčlenených 25 pracovníkov, ľudia sa však neraz sťažujú na nepokosené okolie a vysoké steblá trávy. Ako na to zareagovali Technické služby?

Ilustračný obrázok k článku Ako je to s kosbou? Technické služby reagujú na sťažnosti Prešovčanov
Zdroj: Dnes24.sk

Druhú kosbu parkovej zelene mesta v roku 2020 Technické služby mesta Prešov (TSmP) v týchto dňoch končia.

Desať kosačiek a osem krovinorezov zatiaľ minulo takmer 1 000 litrov benzínu a 3 700 litrov nafty.

Čo keď prší

„Začíname okolo 7:00 hod. Ak je pekne, ťaháme do večera, aj do 17:00 hod. až 18:00 hod.,“ povedala Ingrid Mihaľová z oddelenia obchodnej stratégie a legislatívy TSmP a dodala:

„Keď pršalo, museli sme končiť už cez deň.“

Tento týždeň dokončili kosenie v mestskej časti dva na Nábrežnej ulici a Pod kalváriou, i poslednú časť v Nižnej Šebastovej v mestskej časti tri. Uplynulých desať dní TSmP zároveň začali tretiu kosbu reprezentatívnej zelene, teda parkov a sprievodnej zelene pri hlavných cestných ťahoch.

Odkaz ľuďom

„Zeleň pri cestných ťahoch je prioritná z hľadiska bezpečnosti. K piatku 21. augusta bola sprievodná zeleň pokosená v mestských častiach 5, 6 a 7 – Solivar, Šváby, Sekčov a Šalgovík. V piatok sme sa nachádzali na Sabinovskej ulici a smerovali na Sídlisko III,“ vysvetlila Mihaľová.

Pravidelne tiež monitorujú výbehy pre psov, detské ihriská a kosia tiež v areáloch materských škôl.

„Kosíme presne podľa určeného harmonogramu, ktorý nám zadáva mesto. Obyvatelia sa musia so všetkými pripomienkami obrátiť na mestský úrad,“ skonštatovala na margo sťažností Prešovčanov, o ktorých sme vás informovali v nedávnom článku.

Majú plachtu

TSmP sa podľa nej snažia odstrániť akékoľvek problémy, ktoré môže kosenie priniesť. Po veľkých kosačkách dočisťujú terén popri stromoch, obrubníkoch a chodníkoch pracovníci so strunovými kosačkami.

V každej skupine sú aj zamestnanci s plachtou, pomocou ktorej zabezpečujú, aby odskakujúce kamienky nepoškodili okná na autách, alebo aby sa nestalo niečo chodcom na chodníku. Pri kosení popri cestách a chodníkoch pomocou fúkačov udržiavajú čisté komunikácie bez trávy.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Na nepokosené okolie sa v Prešove objavujú sťažnosti
15
Galéria
Zdroj: archív čitateľa
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM