Ľubomír Hudačko Správy

Zaujímavá novinka v Prešove: Na svete je interaktívna mapa ihrísk, aha koľko ich máme...

V týchto dňoch Technické služby mesta zverejnili mapu detských ihrísk, športovísk a priestorov pre výbeh psov v Prešove. Súčasťou sú aj fotografie. Sumarizácia údajov trvala dva mesiace.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavá novinka v Prešove: Na svete je interaktívna mapa ihrísk, aha koľko ich máme...
Zdroj: Dnes24.sk

Vykonaná bola pasportizácia všetkých detských ihrísk, športovísk a priestorov pre výbeh psov na území mesta Prešov.

„V jednotlivých mestských častiach boli odfotené a popísané hracie prvky, telovýchovné zariadenia ich stav a možnosti opráv. Zozbierané informácie sa pridávali na interaktívnu mapu, ktorá je k dispozícii na stránke tsmp.sk/ihriska, kde občania majú možnosť pripomienkovať daný stav,“ ozrejmila hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Celkový počet ihrísk je 250, z čoho je 181 detských ihrísk. V meste je 64 športovísk a 4 venčoviská. Sumarizácia všetkých údajov prebiehala v mesiacoch september – október 2014, následne sa tieto súpisy a technické náležitosti spracovávali do finálnej podoby.

Všetky tieto činnosti sa realizovali prostredníctvom zamestnancov TSmP, a.s. „V prípade, že obyvatelia narazia na nezrovnalosť alebo chybu na stránke, na ktorú by chceli upozorniť, môžu tak urobiť prostredníctvom kontaktného formulára na stránke Technických služieb,“ dodala Kmetóny Gazdová.

foto: ilustračné

Čítajte aj o zápisoch do základných a materských škôl!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM