Ľubomír Hudačko Správy

Vodiči sa konečne dočkali, prejazd je spustený: Kuzmányho ulicu už dali do predčasného užívania!

Na toto vodiči čakali dlhé roky. Kuzmányho ulica v Prešove prešla rozsiahlou rekonštrukciou a už sa len netrpezlivo čakalo na spustenie prejazdu cez túto lokalitu. Do predčasného užívania sa úsek už konečne mohol uviesť.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči sa konečne dočkali, prejazd je spustený: Kuzmányho ulicu už dali do predčasného užívania!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Okresný úrad Prešov, odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií dnešným dňom povolil predčasné užívanie stavby III/068015 Prešov – , ktorá prešla rozsiahlou rekonštrukciou. Investorom bol Prešovský samosprávny kraj. Uviedla tak hovorkyňa PSK Veronika Fitzeková.

Na základe tohto rozhodnutia počnúc piatka 13. novembra a v priebehu aktuálneho víkendu budú dopravní policajti testovať priľahlé križovatky. Týka sa to ulíc Masarykova – Kuzmányho ulica – Škultétyho ulica (križovatka pri Čiernom moste) a križovatky ulíc Východná – Rusínska. Dôvodom je nastavenie svetelnej signalizácie.

Dopravu v prípade zvýšenej intenzity v jednotlivých dopravných prúdoch bude usmerňovať dopravná polícia s tým, že zrekonštruovaný úsek cesty, teda celá Kuzmányho ulica bude priebežne uzatváraná. „Testovací proces bude dokončený vo štvrtok 19. novembra, kedy sa predpokladá slávnostné otvorenie stavby v odpoludňajších hodinách,“ doplnila Fitzeková. Dovtedy polícia žiada motoristov, chodcov a všetkých ostatných účastníkov cestnej dopravy o pochopenie a rešpektovanie pokynov dopravnej polície, správcov komunikácií a pracovníkov zhotoviteľa stavby.

Môže vás zaujímať:

Blízko prešovskej autobusovej stanice došlo k tragédii: Muž aj napriek oživovaniu podľahol zraneniam!

Dlhoočakávané dobudovanie chodníka na Sídlisku III sa už blíži: Jeho súčasťou bude aj varovný pás, tu sú ďalšie detaily

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM