Aktualizované Správy

V Prešove zatvorili základnú školu: Koronavírus potvrdili jednej z učiteliek

V škole testovali učiteľov, s ktorými mala prísť ich kolegyňa do kontaktu. Vedenie školy udelilo žiakom riaditeľské voľno.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove zatvorili základnú školu: Koronavírus potvrdili jednej z učiteliek
Zdroj: pixabay.com

„Môžem potvrdiť, že máme pozitívne testovanú učiteľku na Covid-19, ktorá nás o tom informovala vo štvrtok 3. septembra,“ uviedol pre Dnes 24 riaditeľ ZŠ Mirka Nešpora Jaroslav Bizub.

S deťmi nebola

Na základe konzultácie s RÚVZ tak škola pristúpila k potrebným opatreniam. „Dotyčná vyučujúca však nebola s deťmi v priamom kontakte, pretože poslednýkrát bola v škole pred otvorením školského roka ešte minulý piatok. Priamo v kontakte bola so zamestnancami školy, keď sme sa pripravovali na nový školský rok,“ pokračoval riaditeľ ďalej.

V piatok 4. septembra tak boli všetci zamestnanci školy testovaní na Covid-19. Ďalej bude škola postupovať podľa výsledkov testovania. Pri nástupe do školy pritom vyučujúca vypĺňala dotazník o svojej anamnéze, či sa v uplynulom čase nachádzala v rizikových lokalitách.

Strácala chuť

„Avšak nikde nebola a preto nevie, kde k nákaze mohla prísť. Čo sa týka príznakov, informovala ma, že začala strácať chuť. Rýchlotest jej vyšiel negatívny, test z výterov však už mala pozitívny. No bolesti, ani iné príznaky nemala žiadne,“ povedal nám riaditeľ Bizub.

Vedenie školy medzitým pristúpilo k udeleniu riaditeľského voľna žiakom, kým sa nezistí, či náhodou nemajú pozitívny test aj iní zamestnanci školy.   

„Desaťdňová karanténa kolegyni trvá do pondelka a pokiaľ sa neobjaví ďalší prípad, v utorok by sme školu mali otvárať,“ uviedol na záver pre Dnes 24.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM