Správy

Vyšli do terénu: Mestskí policajti v Prešove musia dohliadať na bezpečnosť

Sú potrební najmä na najfrekventovanejších priechodoch pre chodcov. Prešovskí mestskí policajti museli vyjsť do ulíc a dohliadajú na bezpečnosť.

Ilustračný obrázok k článku Vyšli do terénu: Mestskí policajti v Prešove musia dohliadať na bezpečnosť
Zdroj: Mestská polícia Prešov

Podľa hovorcu mesta Vladimíra Tomeka každé ráno dávajú pozor na to, aby sa žiaci bezpečne dostali na vyučovanie, najmä v čase dopravnej špičky.

Sú v teréne

„Mesto má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti 12 základných škôl. Viaceré z nich sa nachádzajú v blízkosti frekventovaných ciest, na ktorých je v ranných hodinách zhustená premávka. Radnica preto v snahe predchádzať nebezpečným situáciám na cestách posiela do terénu mestských policajtov, ktorí asistujú žiakom pri prechádzaní cez priechody pre chodcov,“ uviedol Tomek.

Spomenutú činnosť zabezpečuje každé ráno počas dní školského vyučovania osem až desať mestských policajtov.

Blízko škôl

„Mesto má vytypovaných štyri až päť najfrekventova­nejších priechodov pre chodcov, ktoré sa nachádzajú v blízkosti základných škôl, kde príslušníci mestskej polície asistujú žiakom pri prechádzaní cez cestu medzi 7:30 hod. až 8:00 hod.,“ vysvetlil Tomek.

Činnosť mestskej polície na priechodoch pre chodcov sa podľa jeho slov stala v Prešove už zaužívaným zvykom nielen na začiatku septembra, ale počas celého školského roka.

Mesto však zároveň apeluje aj na vodičov motorových vozidiel, aby v blízkosti škôl a školských zariadení zvýšili opatrnosť a prispôsobili tomu aj svoju jazdu autom.

V obrazoch nájdete pre zmenu aj zábery na prácu hasičov, hoci v netradičnej grafike.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Obrazom: Netradičné zábery práce dobrovoľných hasičov v Prešove
15
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM