Správy

V Prešove sa začne stavať nový obchoďák: V meste vyrastie obchodné centrum Forum

Plány síce zabrzdila hospodárska kríza, ale napokon sa výstavba obchodného centra Forum Prešov v meste rozbehne. Na ploche cez 30 000 štvorcových metrov je zámerom ponúknuť viac ako 120 obchodov na troch poschodiach a nielen to.

Ilustračný obrázok k článku V Prešove sa začne stavať nový obchoďák: V meste vyrastie obchodné centrum Forum
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovčania sa po desiatich rokoch od predaja mestských pozemkov pri OD Tesco spoločnosti Multi Development na Námestí legionárov dočkajú výstavby plánovaného obchodného centra Forum Prešov. Jeho výstavbu zabrzdila hospodárska kríza.

Podpísali dohodu

Spoločnosti Multi a Tesco v uplynulých dňoch podpísali dohodu o budúcom predaji obchodného domu, a tým možnosti spojiť tieto dva pozemky za účelom developmentu nového moderného centra Forum v centre Prešova. Na takto vytvorenej spojenej ploche vznikne do konca roku 2018 nové moderné obchodné a zábavné centrum.

„Sme veľmi radi, že sa nám podarilo rokovanie o prevzatí OD Tesco dotiahnuť do zmluvy o budúcom predaji a že sa tak môžu akcelerovať práce na novom projekte Forum v Prešove. Vážime si, že Tesco preukázalo trpezlivosť a porozumenie a umožní po splnení vzájomne dohodnutých podmienok spojenie pozemkov, vďaka čomu sa po dlhom čase môže projekt Forumu rozbehnúť na plné obrátky. Myslím, že je to dobrá správa pre obyvateľov i vedenie mesta,“ povedal Luboš Kočí, riaditeľ Multi Development pre ČR a Slovensko.

Vyše 120 obchodov

Forum Prešov na ploche cez 30 000 štvorcových metrov ponúkne viac ako 120 obchodov na troch poschodiach. Okrem moderného supermarketu či obchodov značiek renomovaných medzinárodných reťazcov i malých butikov ponúkne tiež kaviarne a reštaurácie s vonkajšími terasami, multikino či veľké fitness centrum a plochy pre deti. Vodičom ponúkne parkovanie v dvoch podzemných parkoviskách s kapacitou 500 miest. Zastávka mestskej hromadnej dopravy bude priamo pri objekte. Súčasťou projektu je obnova tržnice a susediacej zelene.

„Obchodné centrum v Prešove bolo dlho očakávané nielen obyvateľmi mesta a okolia, ale aj retailermi. Reakcie nájomcov sú veľmi pozitívne a veríme, že tento výborne lokalizovaný projekt prinesie do mesta a jeho centra nový život, pracovné príležitosti a veľa spokojných zákazníkov,“ uviedla Katarína Paule, senior konzultantka v maloobchodnom tíme Cushman & Wakefield na Slovensku.

Chcú to rozbehnúť v čo najkratšom čase

Kočí doplnil, že Forum Prešov má všetky potrebné vlastnosti na to, aby sa stalo zmysluplným, solídnym projektom a zároveň i hodnotnou súčasťou mestského centra. „Budeme sa snažiť tento sympatický projekt v mieste, ktoré si vďaka svojej jedinečnosti nepochybne zaslúži byť miestom stretávania, nákupov aj zábavy, rozbehnúť v čo najkratšom čase a na takej úrovni, aby sme mohli byť my, ako aj miestni obyvatelia v budúcnosti na neho hrdí,“ uviedol Kočí.

Multi Development je vedúcim investorom, majiteľom, správcom a (re)developerom vysokokvalitných nákupných centier v Európe a Turecku. Multi pôsobí okrem Holandska (kde sídli jeho riaditeľstvo) tiež v Belgicku, Českej republike, Nemecku, Taliansku, Poľsku, Portugalsku, Slovensku, Španielsku, Ukrajine, Veľkej Británii a Turecku. Na Slovensku tento developer otvoril pred koncom roku 2015 nové obchodné centrum Forum Poprad, ktoré rovnako vzniklo na mieste bývalého obchodného domu Prior v centre mesta.

Môže vás zaujímať:

Zimná tréningová hala na Sekčove dostala meno: A vizualizácie napovedia, ako bude vyzerať! FOTO

RegioJet chystá novinku, ktorá sa úzko týka Prešova: Naše mesto chce spojiť s Kysakom!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM