Správy

Tatran Prešov nemá na žreby šťastie: Tréner hovorí o strašne ťažkej skupine

Pre Prešov to bude druhé pôsobenie v Európskej lige, v uplynulej sezóne obsadil v základnej B-skupine poslednú šiestu priečku.

Ilustračný obrázok k článku Tatran Prešov nemá na žreby šťastie: Tréner hovorí o strašne ťažkej skupine
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Hádzanári Tatrana Prešov sa v základnej A-skupine Európskej ligy 2021/2022 stretnú s päticou tímov Bidasoa Irun, Pfadi Winterthur, Füchse Berlín, Orlen Wisla Plock a Fenix Toulouse Handball. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF) vo Viedni.

Slovenský šampión patril medzi 12 tímov, priamo nasadených do skupinovej fázy európskeho pohára číslo dva a pri žrebe figuroval v treťom koši. Ďalších 12 tímov si účasť muselo vybojovať v dvojkolovej kvalifikácii, do ktorej sa zapojilo 40 európskych klubov.

Silní súperi

Z prvého koša dostal Tatran baskický tím Bidasoa Irun, z druhého švajčiarskeho majstra Winterthur a zo štvrtého finalistu uplynulého ročníka EL i dvojnásobného víťaza niekdajšieho Pohára EHF Füchse Berlín.

Žreb rozdelil 24 tímov do štyroch skupín po šesť účastníkov.

Prvé štyri tímy z každej si vybojujú účasť v osemfinále. Skupinová fáza odštartuje prvými zápasmi v utorok 19. októbra, najväčšie zastúpenie so štyrmi klubmi bude mať Francúzsko.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Tri kluby budú z Nemecka a po dva z Portugalska, Španielska a Švajčiarska. Pre Prešov to bude druhé pôsobenie v Európskej lige, v uplynulej sezóne obsadil v základnej B-skupine poslednú šiestu priečku. Trofej obhajuje Magdeburg.

Najdôležitejšie je zdravie

Hlasy po žrebe, zdroj: tatranpresov.sk

Slavko Goluža, tréner Tatrana Prešov: „Dostali sme znovu jednu strašne ťažkú skupinu. Bude to teda zaujímavé. Najdôležitejšie ale je, aby sme boli zdraví a budeme bojovať zo zápasu na zápas. Uvidíme, ako to dopadne.“

Oliver Rábek, kapitán Tatrana: „Žreb ma prekvapil. Je to ťažká skupina, ale z týchto tímov môže postúpiť každý. Určite sú tam nejakí favoriti, či je to Berlín, Plock, ale prekvapiť môže ktokoľvek. Máme sa na čo tešiť, budú to kvalitné zápasy, silní súperi a je to rôznorodé čo sa týka krajín. Osobne sa teším, máme sa na koho pripravovať.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Neprehliadnite ani ďalšie aktuálne správy:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM