Ľubomír Hudačko Správy

Rozsiahla premena známeho zariadenia v Prešove: Primátorka neskrýva nadšenie, dokázali zázrak!

Niekoľko mesiacov práce je na konci. Známe prešovské zariadenie prešlo výraznou rekonštrukciou. A primátorka Andrea Turčanová nešetrila chválou, padli dokonca slová o zázraku.

Ilustračný obrázok k článku Rozsiahla premena známeho zariadenia v Prešove: Primátorka neskrýva nadšenie, dokázali zázrak!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako bodka za rekonštrukčnými prácami v zariadení pre seniorov Náruč na Veselej ulici v Prešove bolo slávnostné stretnutie. Ďakovačiek bolo mnoho, veď seniori na tento moment netrpezlivo čakali.

Vedeli, že to nebude ľahké

„Ďakujem všetkým, ktorí sa na tomto krásnom diele podieľali. Môžeme byť a sme pyšní na to, akou premenou naše zariadenie prešlo a ja som osobne rada, že som sa toho dožila,“ skonštatovala jedna z obyvateliek ZpS Náruč v príhovore k hosťom. „Stavba prešla zložitým procesom prípravy. Vedeli sme, že to nebude ľahké, keď sa začalo vŕtať, kopať, demontovať a to všetko za plnej prevádzky. Ďakujem, že ste dokázali akceptovať stavebný ruch, a že ste prijali letné spolužitie so stavbármi,“ poďakoval všetkým obyvateľom zariadenia riaditeľ ZpS Náruč Jozef Dobrovič.

„Podľa mňa všetci, ktorí sa podieľali na tejto rekonštrukcii dokázali za tých niekoľko mesiacov intenzívnej práce zázrak,“ skonštatovala primátorka Andrea Turčanová.

Roky komplikovaných príprav

Slávnostný program sa niesol v znamení folklóru, recitovaného slova, hudobného prejavu, moderného tanca a nechýbala ani módna prehliadka, pričom príležitosť dostali predovšetkým prešovské súbory a šikovní jednotlivci. Žiadosť o nenávratný finančný príspevok na rekonštrukciu ZpS Náruč bola podaná ešte v roku 2009. Po niekoľkých rokoch komplikovaných príprav sa s realizáciou projektu začalo 1. apríla 2015.

Súčasťou rekonštrukcií bola oprava a zateplenie striech, zateplenie budov, výmena okien, vybudovanie balkónov, nová kotolňa i multifunkčné ihrisko. Celkový náklad stavebných prác bol v objeme 1,92 milióna eur. Z tejto sumy 1,704 milióna eur mesto získalo v rámci dotácie z Regionálneho operačného programu na infraštruktúru sociálnych služieb a z Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR. Mesto Prešov sa na rekonštrukcii podieľalo sumou cca 126 000 eur.

Môže vás zaujímať:

Socha prešovského koňa Morgana sa do mesta vrátila: Má však chybičku krásy…

Slovenský unikát, ktorý nájdeme jedine v Prešove: Velodrómu svitá na lepšie časy!

Rekonštrukcia zariadenia pre seniorov v Prešove: Takto vyzerá po obnove
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM